Бранислав Бореновић у име ПДП честитао 27 година Српске

Наставимо прославе са још приче о Српској и честиткама. Врло одговорно, дан раније и одмјереним, недневнополитичким тоном, Бореновић је кроз честитање изнио његово и партијско виђење Српске. Доносимо је у цјелости.

субота, јануар 12, 2019 / 20:59

Поштовани грађани Републике Српске, драги пријатељи,

у своје лично име и у име Партије демократског прогреса желим да вам свима честитам Дан Републике. У протеклих двадесет и седам година показали сте на конкретан начин како се достојанствено, енергично и упорно гради Република Српска која је настала као једини начин заштите српског народа у Босни и Херцеговини од трагичних погрома налик онима за вријеме претходних ратова. Изградили сте Републику Српску са намјером да буде праведно друштво, да се у њој поштују права и слободе свих грађана без обзира на националну, вјерску, политичку или било коју другу припадност. Показали сте на личном примјеру да слобода нема цијену и остварили сте историјски сан наших предака за стварањем слободне и демократске земље на овим просторима.

Данас је вријеме за оснаживање основних вриједности на којима је Република Српска настала, као и за њен нови развојни период. Задатак свих нас јесте да се у потпуности залажемо за владавину права у нашој Републици. Сви грађани заиста морају бити једнаки пред законом. Сви морају осјетити да их Устав, закони и институције једнако штите и чувају. Нико не смије бити изнад, нити испод закона. Сваки појединац, без обзира на његову друштвену или политичку улогу, мора схватити да је Република Српска са народом изнад њега и да ће свакога надживјети.

Вријеме је за нови, развојни пут Републике Српске у којем ћемо обнављати Републику конкретним мјерама које ће омогућити да млади људи остану у својој земљи, да имамо више пријатеља, а мање сукоба, да нас у наредним годинама буде више, да просјечне плате у привреди буду много веће и конкурентније онима у неким развијенијим земљама и да имамо модерне и ефикасне институције.

Ми у Партији демократској прогреса позивамо све вас да се окупимо око идеје праведне, просперитетне и уређене Републике Српске, која ће нашим заједничким и преданим радом постати најуређенија заједница на овим просторима. Наша земља има људе који су способни да то остваре, има их у свим партијама и има их мимо партија. Морамо им дати шансу, морамо их сачувати и омогућити им да нормално живе и раде у својој земљи.

Ако се будемо у својим животима и свом раду водили идејом боље Републике, ако сваки дан учимо нешто ново и прихватимо се потребних промјена, ако уградимо оне добре вриједности којима су нас учили код куће, онда нема страха кад је ријеч о судбини и будућности Републике Српске.

Она ће постојати, вјечно трајати и бити све јача и јача.

Дубоко вјерујемо у такву Републику Српску.

Бања Лука, 08.01.2018.

Бранислав Бореновић

Предсједник Партије демократског прогресаОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *