Након Меса – Кости: Босонога потписала са РТС, други дио триологије снима се догодине

Данас су у Врњачкој Бањи, на 42. Фестивалу флимског сценарија, Брана Јанковић, директорица Босоноге продукције, и Драган Бујошевић, генерални директор Радио-телевизије Србије, потписали Уговор о копродукцији другог дијела трилогије, серије "Кости”.

среда, 15 августа, 2018 / 23:46

Овај Уговор подразумијева финансирање продукције пројекта "Кости” од стране РТС-а у износу од чак 95% од укупног буџета потребног за реализацију.

– "Месо" је мој омиљени пројекат и то сам увијек говорио. Нећу рећи да је најбољи, али је дефинитивно мој омиљени. Одлуку о подршци за снимање другог дијела трилогије донијели смо на основу квалитета сценарија који смо прочитали, али и на основу резултата које је постигло "Месо", а који су надмашили очекивања свих нас – рекао је Бујошевић.

Екипу Босоноге продукције представили су режисер Саша Хајдуковић, сценариста Никола Пејаковић Коља и Брана Јанковић као продуцент цјелокупног пројекта.

– Да бисмо снимили и реализовали "Месо" морали смо да подигнемо кредит како бисмо све финансирали. Од данас се ми налазимо у једној изузетно комфорној ситуацији која нам омогућава да се потпуно посветимо креативном раду и од серије "Кости" направимо још бољи и квалитетнији пројекат и то ћемо, захваљујући подршци РТС-а, сигурно и урадити. Изузетно сам захвална на овој несебичној подршци и повјерењу које су нам указали – истакла је Брана Јанковић.

Припреме за снимање почињу већ у септембру и трајаће све до краја године, а почетком наредне почиње и снимање. Постпродукција слиједи одмах након тога како би у сезони 2019/2020 "Кости” стигле на мале екране.

-Велика је част за једног редитеља да буде у прилици да чује овакве похвале на тему пројекта којем смо потпуно посвећени. Ово су лијепи дани за цијелу екипу Босоноге продукције и за све оне који су радили на "Месу", јер поред овог уговора, "Месо" је као награду добило и учешће на Монтреал Фестивалу, што је за нас велика част. А "Кости" ће бити још боље, видјећете – нагласио је Саша Хајдуковић, редитељ цијеле трилогије.

Присутнима се обратио и Никола Пејаковић Коља, који се у Врњачкој Бањи на Фестивалу филмског сценарија осјећа као код куће, јер се у такмичарском дијелу, поред филма "Месо", налазе и други филмови чији сценарио такође потписује.

– Захвалан сам на подршци РТС-а и препознавању значаја ове трилогије, али сам прије свега захвалан што имам могућност да радим са екипом Босоноге продукције која на свим својим пројектима ради, дише и ствара као један човјек – истакао је Коља.

Филм "Месо" биће приказан вечерас, у оквиру такмичарског дијела програма 42. Фестивала филмског сценарија. Публика ће у такмичарском програму имати прилику да види 10 домаћих играних дугометражних филмова насталих у минулих годину дана, односно између два фестивала – "Гранде пунто", по сценарију Вање Хован, "О бубицама и херојима" (Никола Пејаковић, Димитрије Војнов, Петар Пашић), "Хоризонти" (Светислав Драгомировић), "Месо" (Никола Пејаковић), "Нигде" (Предраг Велиновић), "Изгредници" (Ђорђе Милосављевић, Милан Коњевић), "Проклети пас" (Драган Пешикан), "Бандити у потрази за мамом" (Коста Ристић) и "Патуљци са насловних страна" (Милорад Милинковић).