Босић: Тешко нама ако зависимо од једне транше ММФ

Предсједник СДС-а Младен Босић изјавио је да је сигуран знак да је БиХ у дубокој кризи ако живот грађана зависи од једне транше Међународног монетарног фонда /ММФ/. Босић је рекао да је сасвим јасно да је политика довела БиХ и оба ентитета у такву ситуацију, а да цех плаћају грађани. "Да ли је то овај […]

субота, март 30, 2013 / 21:06

Предсједник СДС-а Младен Босић изјавио је да је сигуран знак да је БиХ у дубокој кризи ако живот грађана зависи од једне транше Међународног монетарног фонда /ММФ/.

Босић је рекао да је сасвим јасно да је политика довела БиХ и оба ентитета у такву ситуацију, а да цех плаћају грађани.

"Да ли је то овај пут због Федерације БиХ, а други због нечег другог, али чињеница је да сваки пут све више тонемо у све дубљу кризу и да се дно те кризе још не види", рекао је Босић данас у Брчком, након сједнице годишње скупштине СДС-а.

Босић сматра да је евидентно да у БиХ треба провести радикалне реформе у свим областима живота, да би друштво напокон могло да продише.

Федерални парламент још није усвојио закон о повољнијем пензионисању припадника борачке популације ФБиХ, што је кључни услов да БиХ добије трећу траншу кредита ММФ-а. Рок за усвајање овог закона истиче сутра, међутим у Федерацији БиХ тврде да ће рок бити пролонгиран.0 КОМЕНТАРА

 1. „Сасвим је јасно да је политика довела БиХ и оба ентитета у такву ситуацију а да цех плаћају грађани“ – Младен Босић
  Није политика него политичари, мој Босићу.
  Осим ако себе и не сматраш политичарем. Да ниси можда борац па ти је вођење политике забрањено?
  Знам ти и одговор: СДС је опозиција!
  Бар да си прећут’о ово БиХ, па би ти изјава лакше прошла. Овако, ти предлажем краћи одмор да се сабереш и видиш шта даље, јер овакве изјаве ти и нису нешто нарочито.

 2. Bosić je oličenje svoga prezimena, pa zato se i zove tako.

  .1. prevodi nas bose preko trnja, i zato je bezobaznodobro plaćen.

  2. nazvani su Bosićima jer nekada bijaše bosi i gologuzi, sada zahvaljujući osobini lizogusca, ima stotine hiljada u džepovima.

  Pa,što mu ne reče to nekidan kada si mu bio ispod skuta? Nije meni žao što si takav, što si nikakav, žao mi je što upropasti stranku koja je 92. stala u zaštitu svoga naroda, žao mi je što predade na ovim lokalnim izborima poglavniku BL….

 3. Pa gospon bosiću, ti izgleda da si definitivno otišao na stranu tzv iz laktaša.

  Razlika je bosiću što smo mi srbi promijenili naš zakon o pravima boraca, gdje smo im smanjili osnovici ,ukinuli borački dodatak( jer ne smijem da napišem da je 1.6 km mjesečno dodatak bilo čega, sramotno je to) i pljunuli na grobove, rane i dane i noći provedene na liniji odbrane koja je međa, moj bosiću, međa koja dijeli. Muslimani neće da ukinu prava svojim borcima, ni po cijenu da se tranša od MMF ne doznači. Pa šta, neće da budu podanici para koje im neko daje, dok naši tajkuni svaki dan iznose i iznose milione, e zbog toga plačete i pišate da nećemo moći izdržati.
  Kad bi đokić, dodik,stanković vratili izneseno, nebi trebao mmf, koji će nam k…., pa ko god da je pročitao jednu kolumnu koja govori o MMF I svetskoj banci, a ne da je pročito Stiglica, bivseg direktora ovih finansijskih drpeža, jasno je da su to paraziti koji deru finansijsku aktivnost i dovode do fiskalne zavisnost zemlje kojima daju sredstva, a tek onda ide dužničko ropstvo, i na kraju ide tačka.

 4. Паметно раде муслимански ветерани, кад им скотови из власти нешто покушају ускратити, они се скупе и све то накамењају тамо у оној мишјој рупи из које не смију власти носа да промоле.

  То подржавам код бораца арбих, а не ове наше јајаре ћургузи што нама обезбјеђују ништа пута ништа, имаш стаж који ти нико ни у шта не рачуна, већ те са њим може отјерати у пензију и да ти тај дио нико не плаћа, да ти одбија од пензије што си био у рату!

Оставите одговор