Бореновић: Поштено и часно у народном интересу

Бранислав Борановић, потпредсједник Партије демократског прогреса и носилац листе ове странке у Изборној једнинци број 2, кратко се осврнуо на предизборну кампању, програм и адуте своје странке, а за Фронтал тврди да послије избора неће бити сарадње са садашњим властодршцима. Шта издвајате као највећи адут у програму ПДП, тј. у којој области највише нудите? Сигурно […]

петак, октобар 1, 2010 / 19:53

Бранислав Борановић, потпредсједник Партије демократског прогреса и носилац листе ове странке у Изборној једнинци број 2, кратко се осврнуо на предизборну кампању, програм и адуте своје странке, а за Фронтал тврди да послије избора неће бити сарадње са садашњим властодршцима.

Шта издвајате као највећи адут у програму ПДП, тј. у којој области највише нудите?
Сигурно су то конкретна рјешења за бољи живот грађана у пет кључних животних области које је ПДП више од годину дана припремала на темељу реалних и остваривих мјера за више радних мјеста. То су веће пензије, боље здравство, квалитетније образовање и организовану пољопривреду. Показало се да грађани не желе више велике празне ријечи већ јасне мјере и нове људе, који су спремни поштено и часно радити на јачању економије и стварању система који функционише.
Како ћете дјеловати ако послије избора остане иста власт, а шта ће се промијенити ако побиједи Коалиција "Заједно за Српску"?
Инсистираћемо на спровођењу онога што смо дефинисали као наш предизборни програм – "Конкретна рјешења за бољи живот". Инсистираћемо да коалиција Заједно за Српску, са српским чланом предсједништва Младеном Иванићем и Огњеном Тадићем као предсједником Републике Српске, формира извршну власт у којој ће бити способни и поштени људи, мотивисани само постизањем што бољих резултата у интересу грађана Српске.
За поштен и частан рад у интересу народа, нема мјеста за коалирање са данашњим ортацима, Силајџићевом Странком за БиХ и Додиковим СНСД.
Како оцјењујете предизборни процес и кампању и да ли очекујете фер изборе?
Кампања се води веома прљаво од стране владајуће странке која нема шта друго понудити осим да преко својих режимских медија пласира неистине и лажи у складу са својим начелом битисања и постојања оличеним у обмани, манипулацији и похлепи. Међутим, народ је данас свјестан да су прошла времена празних неиспуњених обећања и да нам нема друге, већ заврнути рукаве и радити, да се људи запошљавају, да пензионери имају достојанствену старост, да здравство буде стварно бесплатно и доступно свима и да имамо квалитетније образовање.Оставите одговор