dysko

Боље гроб него роб

Данас је 27. март. Треба ли подсјећати да је данас годишњица пароле из наслова? Не пише Душко Вукотић, Исписује се само Велики народни добротвор, кум, брчина, људина и људска величина прочитавши вијест да се ни 20 година послије рата још није подигло централно обиљежје палим борцима ВРС одлучи да из свог џепа финансира изградњу споменика. […]

среда, 27 марта, 2013 / 14:00

Данас је 27. март. Треба ли подсјећати да је данас годишњица пароле из наслова?

Не пише Душко Вукотић,

Исписује се само

Велики народни добротвор, кум, брчина, људина и људска величина прочитавши вијест да се ни 20 година послије рата још није подигло централно обиљежје палим борцима ВРС одлучи да из свог џепа финансира изградњу споменика.

Како њему ништа људско није страно, по великој милости својој, а по добру и људскости познат, он крену да лично однесе први милион марака у Велики Бели Град, престоницу свих Срба. Намјера му би часна – да у тамошњој реномираној грађевинској фирми

Компграп излије темељ споменику. По изливању темеља исти би се авионом Скај Српске имао допремити у село Бањалуку, општина Бакинци.

То би мудар план, али не лежи враже, мрске усташе, банда белосвјетских убица и страних плаћеника, послије дојаве од стране џихад-ратника и радника ДГС-а, познатог Алијиног фундаменталисте, бива мучки нападнут од стране власти мрачне НДХ који му муком стечене паре на правди Бога одузеше.

Поводом ове немиле вијести јавности се кратким саопштењем обратило удружење Ветерани републике Српске које преносимо у цјелости:

„ВРС апелује на оно мало људскости што је преостало међ синовима тисућљетне културе, те од колега из ХВИДРЕ траже да им помогну, интервенишу код тамошњег МУП-а и врате нам барем дио пара како бисмо споменик завршили. Ако нам паре не вратите ми не знамо шта ћемо! Све паре су код кумова, прија и партијских војника који ни к….. нису мрднули за нашу дичну Републику Српску. Наши саборци ће нам можда и опростити ако им споменик не подигнемо. Али биједу и дугове, које дозволисмо, њихови и наши потомци – никад неће опростити!“0 КОМЕНТАРА

 1. Има везе само с насловом и данашњим даном. Свима препоручујем један кратки историјски час:

  27. март – тешке последице једне глупости (пише: Ђорђе Шекуларац)

  У новијој српској историји се много тога десило у марту. Нажалост, све годишњице су трагичне. Највећи значај има 27. март 1941., који је неправедно гурнут у други план због новијих дешавања. Двадесет и седми март је дан у којем је кулминирало све оно што се дешавало годинама пре тога. Пропаганда након Другог светског рата је обојила овај датум црвеном бојом, дала му тотално другачији тон у циљу оправдавања илегалног рушења монархије и доласка на власт нове групе. Демонстрације су биле усмерене против приступања Тројном пакту и углавном против кнеза Павла, на улицама су се носили транспаренти подршке младом краљу Петру. Не случајно, у самом центру града, у кругу од свега пар стотина метара су биле туристичке агенције Велике Вританије, СССР, Немачке и Италије. Наравно, туристичка делатност је била само параван за оно чиме су се они стварно бавили.

  Несумњиво, са временске дистанце и хладне главе, пуч је био једна велика глупост неодговорних људи, који су више веровали страним „пријатељима“, него сопственом кнезу. Суштина је да је тај пуч донео несагледиву штету Србији, а за интересе страних сила и домаћих политиканата.

  Но, да кренем од почетка.

  Убиство наде

  Прва српска жртва југословенске идеје је баш онај човек који је спровео у стварност. Деветог октобра 1934. године је у Марсеју убијен краљ Александар. Пуцањ у њега није био само пуцањ у једног владара, обичан атентат. Краљ је у Србији био отелотворење државе. Краљ осликава национално јединство, његова реч је последња. У међународној политици је био значајан јер је био творац „Мале Антанте“, савеза Чехословачке, Румуније и Југославије. Само име савеза је асоцирало на Први светски рат и јасно је откривало циљ постојања. У почетку, савез је постојао да би спречио евентуалне покушаје Мађарске и Аустрије да поврати изгубљене територије. Пред убиство краља, Мала Антанта је прерастала у прву антихитлеровску коалицију у Европи. Посебна ставка је била могућност да се савезу прикључе и нове чланице. Сматрана је за пету силу у Европи, велику територију, стајаћу војску и број становника. Југославија, Чехословачка и Румунија су донеле одлуку да убудуће наступају заједнички, „јер су се умориле од тога да буду играчке у рукама великих сила“. Јасно је да би у случају прикључења Пољске овом савезу био створен нови блок, који би с једне стране био брана од германског утицаја, а с друге од продора комунизма. Наравно, старим силама на континенту је ово сметало. Наивно је веровати да је убиство краља било дело једне мале хрватске и једне македонске организације. Ово убиство је било дело велике међународне завере, у којој су учествовале многе тајне службе и неки сепаратистички покрети, чији је заједнички интерес био убиство Александра Карађорђевића. Без харизматичног вође, Мала Антанта је била осуђена на пропаст. На иницијативу краља, створен је и Балкански пакт 1934. Године, који су чинили Југославија, Грчка, Румунија и Турска, којим се гарантује безбедност граница, а са могућношћу да прерасте у политичку и економску заједницу. Убиством у Марсеју је убијена и нада да ће се спречити или бар одложити нови велики рат.

  Од атентата до рата

  Власт у Југославији је преузело трочлано намесништво под изразитом доминацијом кнеза Павла, рођеног брата краља Александра. Павле је био другачија личност. Александар је био франкофил, Павле англофил. Енглеску је доживљавао као своју другу отаџбину. То ће се показати и као грешка, можда и због лоше комуникације. Југославија је после убиства краља била рањена. Павле је био приморан да чини уступке који су разбијали јединство државе, али су је бар одржавали. Влада Милана Стојадиновића је донела економски процват Југославији, углавном због преоријентације ка Немачкој у спољнотрговинској размени. Послератна историја је поприлично оцрнила Милана Стојадиновића због његових немачких веза, упорно игноришући да су се тада све државе Европе трудиле да имају што боље односе са Немцима, укључујући и саму Енглеску која је допустила Аншлус Аустрије и окупацију Чехословачке без икакве гриже савести. СССР је такође кокетирао са Немачком у овом периоду. Иначе, као англофил, кнез Павле је у условима велике финансијске кризе молио Енглеску да повећа увоз пољопривредних производа из Југославије, не би ли се бар мало олакшао положај тешко опорезованих српских сељака, а у стилу енглеског хумора, најбољег на свету, обавезали су се за повећан увоз ћурака из Југославије, за читавих 60 комада годишње. Није било друге него да се преоријентишу на Немачку, која се обавезала да откупљује сав производни вишак и уложи у рударство.

  Кнез Павле, неправедно запостављен и оклеветан

  Кнез Павле је био човек који је потпуно одударао од простора на којем је живео. Био је страствени колекционар уметничких дела. Веома интелигентан, са истанчаним укусом за културу, у неким другим околностима би остао упамћен као оснивач великог музеја (који су после рата комунисти срушили). Елитистички оријентисан, помало лош у комуникацији са домаћим политичарима, али изузетно цењен у иностранству. Лични пријатељ британског краља.

  Иначе, кнез Павле је требало да буде упамћен по музеју који је основао и уметничкој галерији, првој у Србији. За две године је добио на поклон око 50 слика. Музеј се налазио у данашњем Пионирском парку, а данас нема ни спомен плоче да подсети на тај понос Београда.

  Нека од познатијих дела која су била у његовом власништву су „Глава светог Јеронима“ од Мантење, „Адонис и Венера“ (Никола Пусен), „Три монаха“ ( Симон Вуе), као и дела Ежена Делакрое, Веронезеа, Ђованија Каријанија, Гаспара Диега, Монеа, Реноара, Иље Рјепина… Најпознатије дело које је поседовао је био Ел Греков „Лаокон“, који би данас вредео око 200 000 000 долара, а био је приморан да га прода после рата због егзистенцијалних проблема.

  Чини се да је боље комуницирао са уметницима, него са политичарима, а највеће разочарење му је приредио Иван Мештровић, који је написао многе лажи у својим мемоарима, иако је пре рата захваљујући кнезу Павлу добио многе послове.

  Колико су га Немци поштовали, говори податак да су само за украшавање Берлина приликом његовог доласка потрошено 30 000 000 марака. Приређена је и војна парада која је трајала три сата. За безбедност и шпалир је било мобилисано 30 000 припадника СА одреда. И поред поздравних говора испуњених великим речима поштовања, Југославија се војно није приближила Немачкој. Хитлер је за Павла рекао да је „клизав као јегуља, кад год човек помисли да ће од њега извући неки конкретан одговор, он се сакрије иза свог парламента“. Ни Павле није имао много боље коментаре о Хитлеру; рекао је за њега да има нешто хладно у његовом погледу и стиску руке. Међутим, није допустио да уђе у сукоб са њим. Лично свако од нас има право да буде храбар и смео, али као представник државе мора бити мудар и промишљен. Одмах после посете Берлину, кнез Павле је отишао у Лондон, што је изазвало разочарење у Немачкој, о томе је сведочио Хајнц Гудеријан, отац модерне тактике тенковског ратовања и један од најбитнијих немачких војсковођа.

  Тројни пакт

  Заправо, то и није био пакт. Немцима није одговарао фронт на Балкану, који би био трећи у Европи. Желели су мир на овој линији по сваку цену. Хитлерови сарадници су се чудили његовој попустљивости према Србима и дужином преговора. Југославија је била изузета од војне клаузуле. Није била обавезана да учествује у рату, а ни да трпи прелаз немачких трупа преко њене територије ка Грчкој, већ само санитетског материјала. Кнез Павле је после рата тврдио да је обећање Солуна најобичнија лаж и да у преговорима тај град никада није споменут. Истина је да је кнез Павле намерно одуговлачио преговоре, да би што дуже одложио напад на Совјетски савез. Постоји чак и тврдња да је желео да са војском упадне у Немачку док Немци ратују у СССР (Ваухник). Било је очигледно да се спрема напад на Совјетски савез, јер је број дивизија немачких дивизија повећан на 240. Ваухник (југословенски обавештајац у Берлину) тврди да је био план да, док Немци буду заузети на Волги, Југославија, Турска и евентуално Румунија, продру у Немачку са 40 до 60 дивизија и тиме окончају рат. Наравно, о овом свом плану никако није смео да прича домаћим политичарима, који су већ били у дубокој вези са страним дипломатама, док је кнез био окарактерисан као издајник. Атмосферу је још више потпалио британски министар за Индију, Леополд Емери, својом изјавом да “југословенска влада не може полагати право на то да једним својим потписом „отпише част и независност 16 милиона Југословена.“

  Пуч

  Сам пуч је био формалност. У Београду је тих дана боравио Вилијам Донован, главни амерички обавештајац, оснивач ЦИА. Наравно, није био ту туристички, као и Џорџ Тејлор, британски агент. Пуковник Донован је после рата и сам изјавио да се Срби не могу позивати на 27.3., јер су они тај пуч купили, а да Срби у њему имају само техничку улогу. Кнез је ухапшен на путу ка свом имању код Крања, доведен је у Београд пред генерале Симовића и Мирковића и професора Радоја Кнежевића. Предочено му је да ће бити стрељан уколико не потпише оставку. На радију је један капетан брода изимитирао глас младог краља којим се он проглашава пунолетним и преузима власт од непопуларног кнеза. Народ излази на улица са паролама „Боље рат, него пакт “ и „Боље гроб, него роб“, као и дуго сакриваним паролама подршке краљу Петру. Комунистичка пропаганда је тврдила да су пуч извели комунисти , који су у том тренутку били потпуно минорна политичка снага. Додуше, краљевина се здушно борила против доласка комунизма, рад КПЈ је забрањен после убиства министра Милорада Драшковића, а и из искуства одбеглих Руса је врло озбиљно схваћена опасност од идеологије „којој не требају песници, вајари, сликари, писци, лекари и професори“, који су чинили добар део избеглица после револуције. Додатна опасност од комунизма је представљало то што он долази баш из Русије. Југославија је последња признала Совјетску власт у Русији. „Совјетија за Запад постаје безопасна кад се каже да долази из Русије. За нас баш у томе лежи опасност“. Срби су увек прихватали новине из Русије лакше него са било које друге стране. Кнез Павле је до краја рата био затворен у Африци.

  „Срби су нашли своју душу“

  Да, то је била реакција Винстона Черчила. И то је коштало Србе скоро два милиона жртава. О томе он није бринуо. Иначе, пуч у Београду је после тога коштао и Енглеску, јер је морала да се више укључи у рат на Балкану, а да успори напредовање у Африци. Дакле, пуч је био грешка и са енглеске стране. Али, већ је било касно за исправљање грешака.

  „Вјачеславе Михаиловичу, како се крсте ови овде?“

  Пучисти су убрзо схватили своју грешку и да морају да прихвате све обавезе које је и сам кнез Павле преузео да би спречили пропаст државе. Било је касно. Хитлер је био бесан и већ је скован план за напад на Југославију. На брзину је делегација отишла у Москву да потпише споразум о пријатељству и ненападању са СССР, као очајнички покушај да се Хитлер натера да размисли још једном о нападу. Уговор је потписан рано ујутру, у недељу, 6. Априла. У тренутку потписивања споразума неко је шапнуо Стаљину о Хитлеровом говору којим је најавио напад на Југославију. Окренуо се ка Молотову и упитао га како се крсте његови саговорници. Молотов је скупио прсте и показао му. Стаљин се насмејао, прекрстио и одмахнуо десном руком. То је значило да је са Југославијом готово и да је потпис био акт чисте куртоазије.

  Последице једне велике глупости

  Југославија је прегажена за кратко време. Отпор је био спорадичан, никако организован. Практично без већих жртава немачке војске, Југославија је освојена, војска заробљена и послата у радне логоре широм Немачке. Територија је подељена између Немачке, Италије, Албаније и НДХ. Већ десетог априла је основана НДХ, највернија немачка савезница. Власт у скраћеној Србији је преузео Милан Недић, који је спасио колико је могао људи. Из Русије су пристигли агенти, међу којима је најпознатији Мустафа Голубић, који су омогућили јачање партизанског покрета, који на почетку рата није имао никакву подршку. Преко радио Лондона је свакодневно позивано на устанак међу Србима. Право је питање зашто РЛ није позивао на устанак других народа који нису имали претњу одмаздом 100 стрељања за једног убијеног немачког војника. ЈВуО је после почетног отпора решила да сачека бољи моменат за наставак борбе, због поменуте одмазде. Партизанско руководство за то није марило, а народ који је увек више веровао епским песмама него стварности је нестрпљиво прихватао борбу против окупатора под било којом заставом. Наступио је и крвав грађански рат, деценијска подељеност међу Србима, настале су бројне историјске контроверзе које ни до данас нису разјашњене.

  Свега тога не би било да није било 27. марта, толико слављеног у претходним деценијама. Ни грађанског рата, ни подељености, ни комунизма, ни два милиона жртава, ни истребљења јеврејске заједнице у Србији. Питам се често колико душе или мозга имају они који одлучују о људским судбинама.

  Како је могуће да на себе одговорност увек преузимају они који немају ни разума ни душе да схвате значај својих одлука?

 2. drazen78bl, одличан текст,овај дио наше историје још увијек је обавијен велом тајне,тајне која крије милион мртвих Срба! Поставља се питање зашто је дио Срба прихватио грађански рат под окупацијом без обзира на цијену која је била огромна за један мали народ!? Зашто је дио нашег народа допустио да буде заведен од стране једног србо – убице из Првог свјетског рата? Још једном,хвала за текст!!!

 3. Јако добар текст,има пуно кавлитетног сарказма и ироније,што се тиче данашњег датума са поносом га трбамо споминњати како смо међу првима рекли НЕ једној суманутој идеологији и систему.СМРТ ФАШИЗМУ

 4. Врло поучан текст! Свака част! Све ми се чини да су ВЕТЕРАНИ на правом путу да окупе борце и да је идеал СРПСКОГ ВОЈНИКА једини њихов циљ! Само наставите! Волио би да се Пантелија огласи по овом питању, али изгледа има преча посла:-);)

 5. Можете попуњавати програм цртаћима, образовним програмом, авантурама, неким новим друштвено афирмативним темама….А ово је јефтино и вријеђа интелигенцију здравомислећег становништва који не гледа ПИНК и остала срања! Праштајте на изражавању, али јбг…тако је.

 6. Данашњи датум, 27. март, хроника српске глупости!

  Вјешта подвала енглеског олоша и свјесно бацање српског народа у кланицу грађанског рата који је бијеснио у цијелој Југославији током читавог WW2.

  Она гњида генерал симовић класични преварант, ни мобилизацију није спровео на прави начин, а сјео на чело пучистичке власти! Касније код тита док је регуларно уживао привилегије брозове аутократије он је измишљо како је тај пуч извела кпј! Ђубре лажљиво!

  С друге стране нама је Хитлерова Њемачка тад нудила тај споразум, то је бар нешто, а черчилова бандистка влада и енглеска држава нам нису нудили ништа и Срби су изабрали то ништа, само што су последице биле катастрофалне, геноцид и губитак огромног дијела територија које су до тада претежно српским живљем биле насељене, а крајњи исход је авнојевско парчање српске земље и ове данашње границе, торови за стоку!

 7. Прво да поздравим друштво и са жалошћу констатујем да ми нема уходе Симе П Ороза десетак дана?! Шта се десило? Није се ваљда увриједио што сам га раскринкао: није се јављао у периоду засједања Народне скупштине + питах га за Београд и драгу му швалерку Милену. Нисам хтио никога увриједити, то ми је био начин да дешифрујем о коме се ради.
  А што се тиче текста. Добар је. Толико добар да нико од коментатора није схватио поруку већ само повод писања.
  У овом случају повод је 27. март на који се, за разлику од неких коментатора, поносим. Јер би они који критикују овај датум вјероватно тврдили и да Видовдан 1914. или 1389. представљају сулуде историјске чинове. Гаврило и Лазар не би били добри. Океј. У таквом времену живимо. Нови историчари су нас готово убиједили да не би ни осјетили Други рат да смо сачували пакт са Њемачком. Као, Хителр би га поштовао?! Баш онако како је испоштовао пакт са Русијом! Нема ништа од накнадне памети. Молим младг коментатора да ми не замјери на опречном ставу јер га иначе вома цијеним. И да: није Павле „рођени брат“ Александру. Али се са њиме слажем да је то могло бити паметније и боље урађено.
  И на крају: сем наслова у тексту не видим ни ријеч о самом историјском догађају. Да ли сте ви, поштоване колега, уопште схватили о чему се овде прича? Бојим се да нисте. ТЕМА ЈЕ ЛОПОВЛУК АКТУЕЛНЕ ВЛАСТИ! Станковић и његов ментор Додик. Као и чињеница да ће нам централни споменик прије дићи „усташе“ нег` ови наши! Мада би ја сам крај мало промијенио, нпр: „Позивамо синове тисућљетње културе из „братске“ ХВИДРЕ да утичу код својих власти да нам иста врати макар дио одузетих пара. Како споменик да завршимо? Па ко ће нам помоћи више и боље до ви који сте нам и омогућили луксуз да имамо над киме тај споменик дићи. Прије ћете нам помоћи Ви, него ови наши лопови.“. Тако некако.
  Тема безобрзно скупог споменика од 15 милиона је посебна и о њој ће ваљда Вукотић други пут. Еј, 15 милиона марака! Ваљда и у њега треба да се уграде Интегрли и остли.

 8. Хвала свим колегама на коментарима!
  Наравно да је ријеч о сарказму или сатири од самог наслова па надаље.
  Жао ми је што кривца за нашу српску несрећу увијек тражимо међу другима. Узроци свих наших несрећа су у разним Станковићима и осталим кумовима који бесомучно пљачкају ову Републику и овај ратом напаћени народ.
  Просто је невјероватна обамрлост јавности, па чак и оног мислећег дијела нашег народа на бахатост тајкуна који износе новац опљачканих радника, бораца, пореских обвезника и цијелог осиромашеног етноса инемилице га троше на своје незајажљиве прохтјеве и прохтјеве својих потомака. Ми смо им то омогућили.
  Надам се да нико није ни помислио како је дичном брки пало на памет да гради споменик нашим погинулим саборцима. Он је из соја људи који не поштују ништа осим култа новца. Докле ће такви управљати нашим животима!?

 9. petronije, 28.03.2013. 07:40:49

  Петроније, шта год да би Хитлер послије споразума промјенио, не би било ни близу оног зла што смо доживљели од „савезника“ и са једне и са друге стране! Зар не!?
  Београд је бомбардово прво Хитлер, али то није било ни б од оног бомбардовања које су изводили амерички пилоти 1944. године, без икаквог циља, само да би се и онако никакав живот цивила претворио у пакао!
  Затим улазак стаљинових трупа и постављање оног џелата броза на чело државе које је уједно значило и крвави обрачун са свим неистомишљеницима који је узео толико жртава од 1944. године до 1950. па и даље, готово исто колико и усташки геноцид и грађански рат на подручју Југославије.
  Ја бих рецимо више вјерово Херману Нојбахеру истинском српском пријатељу него черчилу нашем крвнику, стаљину и његовим сатрапима, а о американцима који су нас „открили“ тек у 20 вијеку, иако су они откривени у 15 вијеку, јер им ми нисмо били ни трговачки партнери нити нешто посебно као артефакт а не као земља, народ и држава, пошто им никада нисмо били значајан трговински или ратни партнер већ, с времена на вријеме, погодно употребно средство политичке тактике.

  Наше српске заблуде рађају лопове попут тог станковића, по оној јб луд збуњеног, зар не?

  Добру државу још не знамо, јер нисмо је доживјели, али зато знамо да је лоше све ово што имамо, државу у којој сте безбједни само ако сте у затвору, државу чија је будућност вјечита а прошлост траје само колико и она, држава у којој сте принуђени да другом копате јаме да не би сами упадали у њих, држава у којој су њени грађани таоци њене владе, држава у којој свако зна шта треба да ради али не зна зашто, држава којој није доста што је подносите него захтјева да то чините са одушевљењем, држава чије се вође преносе на рукама, а њихова власт испод руке, држава у којој умјесто очевине наслеђујете страх итд. итд…..

 10. Обамрлост јавности и мислећег дијела народа је оно што највише боли.
  Да Вукотићу у праву си, ипак видим много паметних и часних људи који се супростављају овом сигурном суноврату РС.

  Износе се идеје, можда различити приједлози за рјешавање кризе, али бар су сви сагласни да се нешто радикално мора промијенити, иначе ће се убрзо и ово вријеме помињати по добру какво долази.

 11. petronije, 28.03.2013. 07:40:49

  “Прво да поздравим друштво и са жалошћу констатујем да ми нема уходе Симе П Ороза десетак дана?!“

  Није тачно. Можда сам ових дана мало рјеђе на Фронталу, али то има везе са временским зонама. Задљих дана код мене свањива 6 сати раније.

  Али било је коментара, нарочито око никла.

 12. Што се тиче 27.марта занимљиво је то да су највећи критичари демонстрација против Хитлера, којег јел’, није требало нервирати, они који ни једну прилику не пропусте да истом паролом “боље гроб, него роб“ ‘нервирају’ ЕУ и НАТО.

  Вјероватно хоће да кажу да би Хитлер поштедио Србе, али ето, они су послушали Енглезе и због тога су од чика-Хитлера добили по носу.

  Па пизда вам материна, нису Срби демонстрирали против Хитлера због Енглеза него због себе.

  Какав сте то сој људи, ко вас је васпитавао, шта читате, јесте ли нормални?

 13. Мало смо се удаљили од теме, можда и мојом кривицом, јер ми се учинило згодним да испод ове теме окачим текст мог познаника. Извињавам се!

  Јасно је да су данас они који су стварали РС у другом плану, а да су на провршину испливали они којима је рат био брат. Опет, ту абнормалну ситуацију могу да промјене само они који су имали храброст да смрти гледају у очи, а честито живе од свог рада у миру. Тачније, преживљавају.

 14. petronije, 28.03.2013. 07:40:49

  Није могуће да Симо има швалерку? :D:D:D

  http://x.vukajlija.com/var/products/posters/201212/561310/da-da-ja-sam-taj-iz-p.jpg

  Изгледа да га је послала партија на службени пут, на Тибет. Али гдје прозападњака да пошаљу на исток? Сигурно је шпијун!? Нешто се узнервозио. Не пријају му вјетрови из Русије и Кине или је у току митарење. Нека му неко каже да су Енглези режирали 27. март и да Срби ништа нису радили „ради себе“. ЕУ се распада, а НАТО нема потребе да нервирамо. Само не желимо да будемо дио те злочиначке организације. 😉

 15. drazen78bl, 28.03.2013. 15:32:17

  “Није могуће да Симо има швалерку?“

  Швалерку може имати само онај ко има жену, јел’тако. Далеко си ти Дражене од тог циља.

  Што се тиче мојих путовања, надам се да ми завидиш, а ја ћу ти препоручити рецепт. Заврши школу коју си започео што прије, јер ти вријеме није савезник. Затим се докажи на послу и то што си учио у школи да преточи у праксу. И онда ће све доћи на своје, од својих знања ћеш моћи добро живјети, путовати, видјети свијета, проширити видике, уживо видјети Москву, Кинески зид, Сибир, Тибет, Америку, Сјеверну Европу. И узгред још зарадиш лову, стекнеш економску независност и тек онда можеш зајебавати све редом као Симо.

  Али …

 16. Симо П. Ороз, 28.03.2013. 15:44:47

  Баш си нервозан. :D:D:D

  Откуд теби да сам ја далеко од тога да имам жену и да ми је то циљ? За мене је шара код матичара само форма, а ја као човјек тежим суштини. Битнији је квалитетан садржај од рекламе.

  Зашто бих ти завидио на путовањима и зашто би ти мени било шта препоручивао? Неко ко је сљедбеник секретарице Мике Шпиљка нема право да дијели лекције другим људима, поготово не скривен као миш. Црквени.

  Солидно живим и без дипломе, која није тако далеко. Већ 12 година радим и зарађујем довољно да не овисим о било коме. Ни од кога не тражим ни за храну нити за одјећу, а стамбеног простора имам вишка. А опет, планирао сам с мени драгим особама један пут код родбине у иностранство, и то ми не финансира партија, као теби. Немој да се нервираш, сви знају да теби не помаже ни силденафил. Напиши одвје гдје радиш и од чега живиш и путујеш по Истоку, скривена кукавицо! И још гдје си био и шта си радио током рата.

 17. Е ови што „проширују видике“ док сужавају народну касу су најгори, тако и усташа станковић проширио видике са милион марака у кеси, такве треба умлатити маљем!
  Највеће народне штеточине, гњиде!

 18. Симо П. Ороз, 28.03.2013. 16:31:54

  Не коњино глупава, ја позивам на национални разум, кад се истрјебе такве гњиде попут тебе усташе станковића и безброј других додикових гуланфера, онда ће та неминовност дати најбољи резултат за наш народ.
  Кад се неко нашао да удави Березовског руског олигарха што је им’о пара ко цијела РС, зашто би био проблем исто тако подавити ова говна око нас!?

 19. Симо П. Ороз, 28.03.2013. 16:28:09

  Постајеш вулгаран. Чему нервоза?

  Брак је форма, љубав и поштовање чине садржај.

  Диплома је форма, а знање је садржај. Диплома се данас може купити лакше него икад, а знање не. Црногорски министар је кеширао швалерку, али није могао купити љубав. То се не купује. Али дај нам војну књижицу, да видимо како стоје ствари. 😉

 20. drazen78bl, 28.03.2013. 16:37:01

  “Брак је форма, љубав и поштовање чине садржај.“

  Не филозофирај и не сикирај се. Кад уђемо у ЕУ, СПО ће предложити легализацију истополних бракова. Због оних који теже суштини. Не можемо бити демократе ако свима не дамо иста права.

  “Диплома је форма, а знање је садржај.“

  Као што каже друг Тома-хавк.

  “Црногорски министар је кеширао швалерку, али није могао купити љубав.“

  Наш будући министар здравља сигурно неће кеширати швалера јер се љубав не купује. А и имаће право на вјенчање захваљујући СПО.

  “Али дај нам војну књижицу, да видимо како стоје ствари.“

  Па ваљда ти знаш како ствар стоји. Ако не знаш питај Раму.

 21. Ђе си Симо?! А баш сам се забринуо…
  Опет какиш ма све стране, кукумавчеш и сплеткариш. Нека. Треба и таквих вође, да нас мало забаве.
  Све сам склонији Рамштајновом рјешењу проблема. Да ли сте виђели кућерине милог нам предсједника: комплекс у Бакинцима, Дедиње, сад ово на Фрушкој гори? Па ово није имао ни Пабло Ескобар! Додо се чак и не труди да демантује, да се брани. Чврсто је убијеђен у тупост народа. Е ако јесте народ туп, мојих бивши сабораци нису.
  У сваком случају, не бих се мијењао са њиме – црно му се пише.

 22. Симо П. Ороз, 28.03.2013. 17:05:09

  Ја сам против истосполних бракова, а ти слободно предложи. То су европске вриједности којима тежиш. Могао си мало и о теми дискутовати, али знамо да мораш да одрадиш путну карту до Улан Батора, па ти опраштамо. B-)

 23. posto nemam puno vremena samo cu kratko.naime otkad procitah simin komentar „Што се тиче мојих путовања, надам се да ми завидиш, а ја ћу ти препоручити рецепт. Заврши школу коју си започео што прије, јер ти вријеме није савезник. Затим се докажи на послу и то што си учио у школи да преточи у праксу. И онда ће све доћи на своје, од својих знања ћеш моћи добро живјети, путовати, видјети свијета, проширити видике, уживо видјети Москву, Кинески зид, Сибир, Тибет, Америку, Сјеверну Европу. И узгред још зарадиш лову, стекнеш економску независност и тек онда можеш зајебавати све редом као Симо.“
  ufatio sam se knjige i ne pustam je a u pauzama radim.naime razni bezveznjakovici na ovom frontalu tvrde da je na vlast najlakse doci na stranom tenku, sjednes na njega i pravac skupstina ako fali poslanika privedes ih helikopterom, opet stranim.takodje pisu svakave gluposti npr da su rasireni korupcija i nepotizam da je nasa premijerka postala to sto jest samo zato sto se nije petljala u svoj posao a ne zato sto je zavrsila fakultet itd a sad sam zahvaljujuci simi shvatio da iza svega ovoga stoji rad i pozrtvovanje i da su ustvari nas predsjednik i premijerka to postali zahvaljujuci danonocnom radu i ucenju, naravno nakon zavrsenih najtezih fakulteta i uspjeha na svjetskom trzistu rada su se vratili da nama pomognu da i mi uspijemo.naravno da precjednik ne bi bio to sto jest da nije bilo podrske njegovih ratnih drugova.
  zbog toga da jos jednom kazem hvala simo i da se prifatim knjige.

 24. petronije, 28.03.2013. 18:11:11

  Јасна ствар, без таквих метода нема оздрављења овом народу!

  Ово што симо дроби, чисто троловање исто као и садашњи квазиполитичари причају сатима да не кажу ништа!
  Симо стави на аватар слику изабране личности године Тајмса, нашег доброг Чича Драже, с друге стране велича оне што су управо продали и издали тог истог нашег несретног Чича Дражу и његову безгробну војску, како је назива Бећковић!
  Прича о 27. марту као „српској ствари“, а не каже како је генерал симовић који је сјео на чело те пучистичке власти да апсурд буде комплетан касније 1946. свједочио на монтираном комунистичком суђењу против Чиче, иако је Чича био први „герилац Европе“ и водио стварну борбу за ослобођење српског народа!?
  О издајничкој марионети краљу петру, не треба ни трошити ријечи, или о издајничко-избјегличкој влади из Лондона исто тако.
  Кад је нама овако и историја и даље баук и мутна вода, како онда да неки просјечан човјек схвати садашњост. Како је то неки додиков тајкун ставио у кесу милион марака и запутио се преко Хрватске!?
  Колико је пута тако прешао границу са џаком наших пара на Рачи? Колико милиона је тако нестало? Ни броја им се не зна, али зато имамо идиоте симовог типа који су ту да све сваком „објасне“!
  Док је тако и док нам квазипредсједник снсд-а држи нека предавања и демагогију без икакве одговорности, а ми ћутимо и нијемо гледамо, е тако ћемо доћи до дна из ког се никад више нећемо моћи подићи!

 25. petronije, herc64, rammstein

  ЈЕДАН МОЈ КОМШИЈА И ПОЗНАНИК ОБЈАВИО НА ФЕЈСБУКУ ОВАКО НЕШТО:

  „The Duty of a True Patriot is to Protect His Country From Its Government.“
  „Dužnost istinskog patriote je da zaštiti svoju državu od njene vlade.“

  A… „Opasno je biti u pravu kada vlada nije…“

  Iskoristio bih ovu priliku da – JEBEM GLUPAVU MAJKU SVIMA KOJI SU GLASALI ZA OVA GOVNA NA VLASTI…
  Svima njima koji ne razumiju ama baš ništa od svega što nam se dešava i glasaju i dalje za smeće koje u koferima iznosi naš novac u inostrane banke, svim nedotupavnim idiotima koji su stavili križić pored SNSD-a na izbornim listićima… Bolji bi i manje štetni bili da im je familija prije toga stavila krst iznad glave sto puta…
  Pa ima li iko normalan među nama više da počne organizovati otpor toj stoci? Vodi li iko „knjige“ o ovoj pljački i prodaji svog naroda?!? Mog naroda?
  Treba prestati pozdravljati snsdovce, pljuvati za njima na ulici, učiti djecu da ne zaborave zbog koga nemaju budućnost i da ih proganjaju i kada nas više ne bude! Kako nas više nije sramota ćutanja i trpljenja?
  Srpske junačke pjesme??? Junačka poezija?!?
  Od večeras pišite „Srpske KUKAVIČKE Pjesme“ i ismijavajte sve što igdje uz nas ikakvu hrabrost vezuje… Povraća mi se od bljutavih floskulica i sklonjenih pogleda legalnih švercera, kukavica i smradova koje srećem redovno… Jebem ti glupavi narod u kojem vrijedi samo ona – Sve će otići u tri lijepe ali de da ja budem zadnji koji će najebati…
  Pa moramo li u hajduke ići i napadati svoje iz zasjede?! Pa ima li krvi Obilića išta u nama?
  Ovo što teče našim venama nije ni pišaka Obilića! Sram vas bilo svih koji ćutite i trpite, sram vas bilo svih koji ne napravitie share ovog texta… Pogledati u oči djeci nećemo moći zbog kukavica kojima smo okruženi, zar vam nije jasno?
  Humanitarni koncerti, brojevi, akcije a, kako čujem Škrbić se sprema otvoriti privatnu kliniku u Italiji??? Čijim parama majku vam jebem glupavu? Dok nam djeca crkavaju jer nemaju naštampanih papirića koje zovemo novac?!
  Kakvu kulturu i uglađenost više glumite??? Jeste kulturni smo baš… Država nam je kao pozorište… Pravosuđe je komedija, zdravstvo tragedija, školstvo ravno u parter nezaposlenih gura djecu koja nepismena u srednju školu dolaze, a polupismena na fakultete dolaze… Pa ko će nam penzije jednog dana obezbijediti i kako? Ne čuvaju se dame i gospodo guzice ovako… Ovako se samo odgađa neminovno… Pa pogledajte Islanđane samo šta rade- Pohapsili političare i rekli MMF-u evo vam govana koja su pokrala vaš novac! Narod tog novca nije ni vidio i neće vraćati kredite niti dati ikome taj komadić sjebane smrznute zemlje, dok je god krvi vikinške u njima! A mi ovakvu zemlju imamo… Odnosno imali smo jer nas komadaju hijene već godinama i otimaju nam resurs po resurs!
  Ne plaćajte im ni struju ni vodu ni grijanje ni poreze ikakve!
  Najveće plate u Evropi imaju poslanici BiH a 170-a smo zemlja po razvijenosti u svijetu!
  Kojim jezikom više da vam kažem i kako da vam objasnim da se sprema pakao? Pa radije ću od metka stradati nego gledati kako mi djeca pasu travu! Jeste li svjesni toga da je samo pitanje vremena kada će se zaustaviti svi prilivi novca i početi prolivi od radijacije i monsanta…
  Ima li iko da razumije? Ima li iko da ga se Tesla i Obilić ne stide? Ima li?
  Ponovo bi 15 ustaša odvelo na klanje 2000 srba i danas kao i prije 70 godina… Sam se sebi gadim jer vas ne mogu probuditi jer je preotrovana voda koju pijete hlorom i bromom da vas drži mirnim i poslušnim… Sram nas bilo… Tesla je 200 km odavde rođen i osvijetlio je planetu! Zašto? Da nas svi vide i da nam se smiju? Dosta razmišljanja i kalkulacija… Spremajte konzerve, ulje, deterdžente i brašno… Trebaće vam…

  МЕНИ ЈЕ ОВО ПРЕОШТРО. НИСАМ НИКАД БИО ЗА ФИЗИЧКЕ ОБРАЧУНЕ, НАСИЉЕ, НИТИ ПЉУВАЊЕ НЕИСТОМИШЉЕНИКА НА УЛИЦИ. СЈЕЋАМ СЕ ДА МИ ЈЕ ХЕРЦ64 ЈЕДНОМ ЗАМЈЕРИО ШТО СЕ ПОЗДРАВЉАМ СА ДРУГОМ ИЗ ГИМНАЗИЈСКИХ КЛУПА, СРЂАНОМ МАЗАЛИЦОМ, А ЧИНИ МИ СЕ ДА ДИЈЕЛИТЕ МИШЉЕЊЕ С АУТОРОМ ОВОГ ТЕКСТА. ВИДЈЕХ И ДА ЈЕ И „ЧИКА ПРИЈЕДОР“ МАЛО ПОПУСТИО, МАДА ЈЕ ДУГО ОВДЈЕ ПОМИЊАО ВЈЕШАЊА. УВЈЕРЕН САМ ДА ЈЕ ТО САМО ИЗРАЗ ОГОРЧЕЊА, ПА МИ ЈЕ РАЗУМЉИВО ДА ТАКО ПИШЕ. ИПАК, ЈА МИСЛИМ ДА СВАКОЈ ВЛАСТИ ТРЕБА „ПОКАЗАТИ ЗУБЕ“, ДА ВИДЕ ДА НЕМА ШАЛЕ С НАРОДОМ, ПА ЋЕ БИТИ ОДГОВОРНИЈИ. МОРАМ РЕЋИ ДА ЈЕ САМО НЕКОЛИКО ЕМИСИЈА „ОДГОВОР No1“ НА РТРС-У НАПРАВИЛО ВЕЛИКИ ПРИТИСАК НА ПОЈЕДИНЕ МИНИСТРЕ И ДОВЕЛО ДО НАГЛИХ УШТЕДА У БУЏЕТУ. ЗАТО МИСЛИМ ДА ПРИТИСАК ТРЕБА БИТИ СВЕ ВЕЋИ И ДА СЕ МОЖЕ МНОГО ПОСТИЋИ И БЕЗ НАСИЉА.

 26. herc64, 28.03.2013. 21:40:57

  Сем Зороклик би могао дасе обрати свим оним људима који су се „ухватили књиге“, позавршавали факултете (неки и постдипломске), а годинама чаме на бироу нерада, који препоручује одлазак у Њемачку. Ево нпр. Бојану Влајићу нека објасни зашто нема новца да отпутује на Тибет или у Москву, а завршио је факултет и интелигентнији је од најмање 90% становништва. Да ли зато што нема црвену чланску карту или бар брошуру Којота фон Драсковитза? Стари добри Сем Зороклик нема одговоре на та питања.

 27. Рамо, Дражене, Петроније и ини антиевропски фронталовци,

  Имате велики проблем. Морате објаснити како то да је НЕ Хитлеру била глупост, а НЕ данашњој Европи врхунски патриотизам.

  Друго питање је за будућег љекара (ваљда ће се и то десити) Дражена. Да ли сматра да је хомосексуализам болест и да нам свој став потанко објасни?
  Кад може писати о геополитици, може нам ваљда нешто и о ономе у шта се боље разумије (и научно и практично).

 28. Сем Зороклик, 29.03.2013. 08:40:59

  Имаш у аватару Дражу, а величаш оне који су га продали и издали. Толико о патриотизму. Једно је кад имаш свој чврсти став, а друго је кад си наиван к’о француска собарица, па гурнеш народ на клање. Погледај како су прошли Хрвати, а како Срби у том рату! Онда су Срби имали могућност избора, а данас немају. И не би био проблем да је то самостална одлука, већ је проблем што је то била подвала из Лондона.

  И да, мистер Сем, хомосексуализам се описује као квалитативни поремећај сексуалности, а не као болест. Значи, не сикирај се, ниси болестан, већ си поремећен, бар што се тиче хомосексуализма. Треба само детаљна опсервација да видимо да ли си склон зоофилији, егзибиционизму, фетишизму, педофилији и другим поремећајима. Ипак, не заборавимо Ф16 (психички поремећаји и поремећаји понашања проузроковани узимањем халуциногена), то ти је под А. Ту не треба диплома. То сваки читалац може дијагностиковати читањем твојих коментара.

  Ето, објаснио ти потанко. B-)

 29. Добро, кад хомосексуализам није болест можемо приступити вјенчању. Додуше потпис је само форма, а Дражена интересује суштина.

  Младенци Дражен и Петроније (нек’се договоре ко је активан, ко пасиван), а кумови Рамо и Симо. Стари сват Приједор. Свештеник на вјенчању Пахомије, госте ће забављати Боки, а водитељ програма биће Еко-јебач.

 30. „ВРС апелује на оно мало људскости што је преостало међ синовима тисућљетне културе, те од колега из ХВИДРЕ траже да им помогну, интервенишу код тамошњег МУП-а и врате нам барем дио пара како бисмо споменик завршили. Ако нам паре не вратите ми не знамо шта ћемо! Све паре су код кумова, прија и партијских војника који ни к….. нису мрднули за нашу дичну Републику Српску. Наши саборци ће нам можда и опростити ако им споменик не подигнемо. Али биједу и дугове, које дозволисмо, њихови и наши потомци – никад неће опростити!“
  ——————————-

  Није ово тако ни лоша идеја!
  Ја би овима званично упутио писмо. Нека и ово уђе у историју да су српски ратници тражили од крвног непријатеља да им помогне око подизања споменика за своје саборце.
  Ваљда ће једном неке нормалне генерације запитати се и проучавати, како, зашто, због чега…

 31. Симо П. Ороз, 29.03.2013. 08:40:59

  Зато што нам садашња ЕУ тражи дијелове Србије, Косово на предају шиптарској мафији и америчким службама, а о осталим дијеловима бивше велике Југославије да и не говоримо, док је Хитлер нудио пакт јединственој и цјелокупној Југославији!
  Зар то није уочљиво и јасна разлика ко ноћ и дан!?
  ду ферштенд?

 32. Симо П. Ороз, 29.03.2013. 11:26:54

  Не, бре, збуњени човјече, не можеш цијенити пријатељство по преговорима, није Хитлер давао нама споразум због пријатељства него због обостраних интереса.
  Наш интерес ни тада као ни сада не треба да буде да ми бринемо ко ће од великих владати Европом, да ли ће то бити Нијемац или енглез, што нас то брига? Шта ми имамо од тога што се стављамо на страну енглеза? Документуј?
  Они су велики нек се њихови интереси преламају само не преко наших леђа, а неки идиоти стално нуде њима наша леђа!

  Хитлер је био први антиглобалиста у Свијету, оно што је он говорио шта ће се дешавати то ми тек сад увиђамо кад је касно, банкари, каматари, глобалисти,…цио свијет држе у својим рукама!
  др Радован Караџић је био још један у низу антиглобалиста и посебно ми је драго што је он наш човјек, Србин!

 33. Симо П. Ороз, 29.03.2013. 11:26:54

  Не, бре, збуњени човјече, не можеш цијенити пријатељство по преговорима, није Хитлер давао нама споразум због пријатељства него због обостраних интереса.
  Наш интерес ни тада као ни сада не треба да буде да ми бринемо ко ће од великих владати Европом, да ли ће то бити Нијемац или енглез, што нас то брига? Шта ми имамо од тога што се стављамо на страну енглеза? Документуј?
  Они су велики нек се њихови интереси преламају само не преко наших леђа, а неки идиоти стално нуде њима наша леђа!

  Хитлер је био први антиглобалиста у Свијету, оно што је он говорио шта ће се дешавати то ми тек сад увиђамо кад је касно, банкари, каматари, глобалисти,…цио свијет држе у својим рукама!
  др Радован Караџић је био још један у низу антиглобалиста и посебно ми је драго што је он наш човјек, Србин!

 34. rammstein, 29.03.2013. 12:19:34

  “Хитлер је био први антиглобалиста…“
  “др Радован Караџић је био још један у низу антиглобалиста…“

  Очекујем Стевандића-реакцију на Рамине високоумне закључке. Или ће тај посао да заврши Дражен, у име Стевандића. Ипак је Стевандић на Фронталу неки дан глорификовао Караџића, па ме баш интересује шта ће рећи на ово. До сада су Стевандић и Дражен редовно били на Раминој страни.

 35. Симо П. Ороз, 29.03.2013. 12:47:49

  А што ти гураш Стевандићево и Драженово мишљење у контекст питања и одговора које си сам тражио и сам добио!

  Разлика између овог што нам је прво урадила ЕУ раскомадала Југославију као претежно јединствену српску државу па те остатке би као покупила у чланство, док је Хитлер имао документовано црно на бијело шта тражи и шта нам нуди!

  Је ли то тражиш неки тајм аут, пошто си попио одговор по ушима!?
  Ваљда ја боље од тебе таквог кентаурски карикираног фрика (пола броз пола додик из тебе туче ко бијели лук), ваљда ја боље разумијем идеју и мисао др Радована Караџића чијим идејама сам служио без поговора до дана данашњег и уопште се не кајем због тога, то је нешто на шта се поносим из наше историје!

 36. rammstein, 29.03.2013. 13:14:44

  “А што ти гураш Стевандићево и Драженово мишљење у контекст питања и одговора које си сам тражио и сам добио!“

  Интетресује ме њихово мишљење. И Стевандић разумије идеју и мисао др Радована Караџића чијим идејама је служио без поговора до дана данашњег и уопште се не каје због тога, исто ка’и ти. Зато ме интересује трпа ли он Рашу и Хитлера у исти кош, ка’и ти.

 37. Ако је кош антиглобалистички сигурно да ДА, а методе и војна моћ су биле потпуно различите.
  Караџић је од остатака некадашње ЈНА скупио нешто и направио ВРС да би се и таква на бризну скупљена ВРС успјешно бранила од енглеско-америчке војне моћи!
  1992. је био спремљен онај исти сценарио који је одрађен 1999. године над Србијом, војна агресија нато пакта, то је спријечио Митеран у Сарајеву. Касније добро знамо како је све текло.

  Хитлер је за разлику од нас имао већ разијену супер силу, Вермахт, па су његови почетни успјеси били и очекивани, разбити французе за мјесец дана и објаснити им за цио живот да су врећа гована то је стварно нешто за дивљење!
  Исто тако историја ће памтити да су последње ракете пале на злочиначки лондон биле Хитлерове, паметном доста, док неко други не одради то боље и сравни то легло зла са земљом!

 38. Симо П. Ороз, 29.03.2013. 13:19:12

  Интересује ме како ти као лажни четник, наравно к’о и вук манити, прихваташ чињеницу да је Чича Дража осуђен „због издаје и сарадње са Хитлером“!?
  Ти си на страни оних који су Чичи пресудили смртну казну из свог хира, а опет се заклањаш иза слике тог несретног праведника?
  Да ли то из твојих ријечи бије смрад изумрлог мозга?

 39. rammstein, 29.03.2013. 13:32:47

  “Интересује ме како ти као лажни четник, наравно к’о и вук манити, прихваташ чињеницу да је Чича Дража осуђен „због издаје и сарадње са Хитлером“!?“

  Ко ти је, међеде рекао да ја то прихватам као чињеницу. Ти си овдје на Фронталу блебећеш о издајничком краљу и издајничкој избјегличкој влади, а у којој је био и Дража.

  Зна се шта је моја странка учинила по питању рехабилитације Драже и његовог покрета.

  “Да ли то из твојих ријечи бије смрад изумрлог мозга?“

  Извини, то је од прљавих гаћа. Настави пушити.

 40. Нећу да причам о 27. марту јер је он само повод за текст о споменику и лоповчинама. Хоћу да причамо о томе како маћи од народне касе ове бандите, по могућности без тенкова и хеликоптера. Како преживити до октобра 2014? Да ли су они што нам се нуде за насљеднике довољно добри? Да ли је „новима“ довољна квалификација то што су бољи од НАЈГОРИХ? Има ли ђе бољих људи? Како доћи до њих, како их покренути? То бих волио чути.
  И да, волио бих чути отворено од СПО одговор на једноставно питање: да ли су власник Интеграла и Комграпа, власник вила у Бакинцима, на Дедињу, Фрушкој гори и ко зна гдје криминалци или не? Откуд живом човјеку рођеном у селендри толико пара?

 41. Прве милионе Станковић је зарадио на аутопуту чија је изградња почела 8.септембра 2004.године. Те радове је финансирала Влада РС, а на теби је Петроније да провјериш која је странка тада била на власти и која га странка данас највише напада и све ће ти се само казати.

 42. Нећу да причам о 27. марту јер је он само повод за текст о споменику и лоповчинама. Хоћу да причамо о томе како маћи од народне касе ове бандите, по могућности без тенкова и хеликоптера. Како преживити до октобра 2014? Да ли су они што нам се нуде за насљеднике довољно добри? Да ли је „новима“ довољна квалификација то што су бољи од НАЈГОРИХ? Има ли ђе бољих људи? Како доћи до њих, како их покренути? То бих волио чути.
  И да, волио бих чути отворено од СПО одговор на једноставно питање: да ли су власник Интеграла и Комграпа, власник вила у Бакинцима, на Дедињу, Фрушкој гори и ко зна гдје криминалци или не? Откуд живом човјеку рођеном у селендри толико пара?

 43. СПО – као што видиш, поново ми се дешава слање дуплих порука без мог знања. Послушао сам те и инсталирао Касперски ал јопет исто. Имаш ли неки други предлог? Видим да се разумијеш у ову технику.
  Главно: одговорио си ми када је Станковић почео красти и то је фино, ал не рече ми ништа за оног другог. Видим и да ти је проблем претурити преко уста да се Станковић тек накрао под овим кога ни не спомену (Додо). У много чему се могу сложити са тобом али остаје горак укус твоје недосљедности и намјере да мале лопове ставиш у ред лоповчина галаксијских размјера (СНСД).

 44. Промијени миш на компјутеру. Када једном притиснеш на “Додај коментар“ сачекај и не притишћи други пут. Ако и то не буде ферцерало, реинсталирај систем и не иди на порно сајтове.

 45. Симо П. Ороз, 29.03.2013. 13:37:57

  „Ти си овдје на Фронталу блебећеш о издајничком краљу и издајничкој избјегличкој влади, а у којој је био и Дража.“

  B-)

  Па нико се не зна попишати сам себи у уста ко ви вукове комуњаре!
  Ко је избацио Дражу из те владе и кад је он престао бити министар војни? Каква је порука ишла Дражи и РЧП послије „споразума“ тито-шубашић? Како је краљ промјенио плочу и наредио Дражи и његовим борцима да се ставе под команду тита!?
  Ваљда твој мали мозак конта да је у то вријеме тито био константно на Вису под черчиловим скутима, а под тим истим скутима је био и млади краљ и његова мама, па јбг ако је тито издајник и краљ је зар не?
  Оба гора по Србе!
  Е па сад се ти опет одлучи, ко је кога издао ту? Дража њих што су га избацили из те избјегличко-издајничке владе или издајничка влада са младим краљем у енглеској и черчиловим агентом брозом у Југославији односно на острву Вис!?

  Јбт ова историја компликована за вукове дунстере, њима је још озна закон!

 46. petronije, 29.03.2013. 15:00:25

  Да ли је онај глодар бркати миш станковић са својом компанијом урадио било какав посао негдје ван граница РС и тако показао да је конкурентан на иностранном тржишту или је све стечено овдје накупио на намјештеним тендерима, а однио неке паре у кеси да инвестира у Србију (читај у његову и шефову кућу или неки дил да поравнају тамо у Београду)?

 47. Станковић је прве милионе зарадио много прије 2004. године, и то крпећи постојећу цесту до Градишке танким слојем асфалта готово сваке године. Почео је за вријеме прве Додикове Владе, а онда је радио са свима. Мислим да није проблем у њему, већ у онима који су му за проценат давали послове у којима су расипане народне паре.

 48. rammstein, 29.03.2013. 13:27:33

  “… војна агресија нато пакта, то је спријечио Митеран у Сарајеву.“

  “… разбити французе за мјесец дана и објаснити им за цио живот да су врећа гована то је стварно нешто за дивљење!“

  За ‘дивљење’ је да ти народ којем је Митеран био предсједник назовеш говнима, а истовремено је тај Митеран спријечио НАТО да нас нападне.

  Која си ти будала. Рекох ја. Најебо је Рашо кад га такви хвале.

 49. Симо П. Ороз, 30.03.2013. 08:09:38

  Јесте аветињо, само тај исти француски народ је започео бомбардовање са жаком шираком, и показао своје право лице врећа гована били и остали! Хитлер је добро рекао оно што су мајмуни и Африци то су французи у Европи!

 50. Одговор Рамштајну:
  Питаш да ли је Станковић ишта радио ван граница.
  Како није?
  Па најбољи посао је обавио баш у Србији.
  За 4,3 мил. евра је пазарио КОМГРАП вриједан 140,7 мил. евра!
  Еј, маму му ј…. Купио најјачу грађевинску фирму на Балкану за 3% стварне цијене, хиљаде радника отпусти а фирму упропастио. Али су зато остале огромне и прескупе некретнине које арчи са стварним власником Интеграла. Па се гради по Дедињу, Фрушкој гори… ОД ЊИХ НЕМА ГОРИ`!