Обаму чува жена

Амерички предсједник Барак Обама именовао је први пут жену – Џулију Пирсон – на чело Тајне службе, елитне полиције која брине о његовој заштити. Пирсон је 30 година радила за Тајну службу која је осим заштите предсједника и његове породице задужена за истраге у вези с кријумчарењем новца и проневјере. Репутација те елитне полиције умрљана […]

среда, 27 марта, 2013 / 13:50

Амерички предсједник Барак Обама именовао је први пут жену – Џулију Пирсон – на чело Тајне службе, елитне полиције која брине о његовој заштити.

Пирсон је 30 година радила за Тајну службу која је осим заштите предсједника и његове породице задужена за истраге у вези с кријумчарењем новца и проневјере.

Репутација те елитне полиције умрљана је у априлу 2012. године, када је 13 њених агената осумњиче за посјећивање проститутки у Картахени, у Колумбији, прије доласка Барака Обаме на самит Јужне и Сјеверне Америке.

Девет агената је смијењено, поднијело оставке или отишло у пензију након тог инцидента, пренијеле су агенције.

Досадашњи шеф тајне службе Марк Саливен извинио се за тај скандал, који је агенцију приморао да промијени неке од својих интерних прописа.Оставите одговор