Богданић: Испитати случај респиратора

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић рекао је данас да ће пратити случај у вези с лијечењем дјетета Александре Весић и Душка Данојлића и да очекује да Универзитетски клинички центар /УКЦ/ Српске у потпуности истражи све околности и утврди евентуалну одговорност. Богданић је током састанка са Весићевом и Данојлићем, који су претходних […]

петак, јануар 22, 2016 / 16:08

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић рекао је данас да ће пратити случај у вези с лијечењем дјетета Александре Весић и Душка Данојлића и да очекује да Универзитетски клинички центар /УКЦ/ Српске у потпуности истражи све околности и утврди евентуалну одговорност.

Богданић је током састанка са Весићевом и Данојлићем, који су претходних дана исказивали незадовољство процесом лијечења њиховог дјетета, дао пуну подршку у настојању да се, прије свега, обезбиједи најбоља здравствена заштита за дијете, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

У саопштењу се додаје да су Весићева и Данојлић захвалили министру на разумијевању и подршци у намјери да се јавно укаже на појединачне неправилности у раду здравствених радника, те заштите пацијенти и њихова права на коректан однос и правовремене информације о здравственом стању пацијента.

Они су истакли да су са већином здравствених радника у УКЦ имали изузетно добру комуникацију и сарадњу, те да им није намјера да због појединачног негативног искуства обезвриједе предан рад и професионалност већине здравствених радника.

У саопштењу се напомиње да Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске и све релевантне институције у здравству свакодневно анализирају све сугестије и приједлоге корисника здравствене заштите, те да су отворени за дијалог и увјерени да се проблеми на које евентуално наиђу могу ријешити унутар система и у најбољем интересу пацијента.

Весићева и Данојлић наводили су да им је дијете, због квара на респираторима, било на ивици смрти, да су трпили пријетње, али и тортуре, те да су новчано условљавани за даље лијечења дјетета.Оставите одговор