Oдржана сједница Савеза за промјене: Због Михајлице би напустили скупштинске одборе

Посланици Савеза за промјене у Народној скупштини Републике Српске замрзнуће свој рад у свим скупштинским одборима уколико СНСД остане при иницијативи за смјену предсједника Одбора за безбједност Миланка Михајлице, рекла је потпредсједник СДС-а Александра Пандуревић. Пандуревићева је најавила да ће Савез донијети одлуку и о другим облицима политичке борбе уколико власт и након тога остане […]

петак, 22 јануара, 2016 / 16:09

Посланици Савеза за промјене у Народној скупштини Републике Српске замрзнуће свој рад у свим скупштинским одборима уколико СНСД остане при иницијативи за смјену предсједника Одбора за безбједност Миланка Михајлице, рекла је потпредсједник СДС-а Александра Пандуревић.

Пандуревићева је најавила да ће Савез донијети одлуку и о другим облицима политичке борбе уколико власт и након тога остане истрајна у својој намјери.

На конференцији за новинаре у Бањалуци након сједнице Предсједништва Савеза за промјене, Пандуревићева је рекла да су у Савезу забринути јер су посљедња дешавања, која се односе на иницијативу СНСД-а за смјену Михајилице, показала да је, како каже, озбиљно угрожен демократски капацитет институција Републике Српске.

Она је навела да, према пословнику Народне скупштине Републике Српске, ово мјесто припада опозицији, те позвала предсједника Народне скупштине Републике Српске Недељка Чубриловића да заштити пословник и демократски капацитет парламента од, како је оцијенила, насиља СНСД-а.

Пандуревићева је рекла да је на данашњој сједници формирано оперативни тијело Савеза за промјене које се састоји од представника свих партија, и оно ће по општинама одлучити о заједничким кандидатима за предстојеће изборе.

Потпредсједник ПДП-а Славко Вучуревић рекао је да надлежни органи треба да испитају све послове у вези са М-теловим закупом пословне зграде у Бањалуци и додао да његов број више неће бити у М-теловој мрежи.