Бирач гомила губитке и дуг

Фабрика глинице Бирач из Зворника у прошлој години имала је губитак од 5,4 милиона КМ, чиме је укупни акумилирани губитак увећан на чак 730,7 милиона КМ. У извјештају о пословању у 2012.години наводи се да „Бирач“ има милионске обавезе према добављачима, порезне те краткорочне и дугорочне кредитне обавезе. Прије десетак дана руководство ове фабрике је […]

субота, март 2, 2013 / 08:44

Фабрика глинице Бирач из Зворника у прошлој години имала је губитак од 5,4 милиона КМ, чиме је укупни акумилирани губитак увећан на чак 730,7 милиона КМ.

У извјештају о пословању у 2012.години наводи се да „Бирач“ има милионске обавезе према добављачима, порезне те краткорочне и дугорочне кредитне обавезе.

Прије десетак дана руководство ове фабрике је поново затражило од институција Републике Српске подршку с циљем, како тврде, превазилажења једне од најтежих криза у Фабрици, која је изазвана повећањем трошкова производње и смањењем цијена алуминијума и глинице на свјетском тржишту.

Руководство „Бирача“, уз подршку Владе, на тај начин било би у могућности да одржи производњу и сачува више од хиљаду радних мјеста, обезбиједи стабилно пословање за, прије свега, компанију „Боксит“ из Милића и више од 200 привредних субјеката који сарађују с „Бирачем“, те настави развојни процес започет у 2012. години реконструкцијом котла за рад на чврсто гориво, саопћено је тада из ове зворничке фабрике.Оставите одговор