Бирач: Боље нам је него прошле године

ЗВОРНИК – Директор Фабрике глинице "Бирач" из Зворника Виргинијус Вајега оцијенио је данас да је садашња производна ситуација у фирми нешто повољнија у односу на прошлу годину, јер тренутно ради са нешто више од 50 одсто пројектованих капацитета. На пријему, који је приређен за пословне партнере, госте, званице, пословодство и раднике, поводом 6. октобра – […]

субота, 6 фебруара, 2010 / 17:41

ЗВОРНИК – Директор Фабрике глинице "Бирач" из Зворника Виргинијус Вајега оцијенио је данас да је садашња производна ситуација у фирми нешто повољнија у односу на прошлу годину, јер тренутно ради са нешто више од 50 одсто пројектованих капацитета.

На пријему, који је приређен за пословне партнере, госте, званице, пословодство и раднике, поводом 6. октобра – Дана фабрике и 32 године постојања овог колектива, Вајега је рекао да у предстојећем зимском периоду неће доћи до повећања капацитета фабрике и изразио наду да ће у наредној години бити повољнија пословна ситуација.

Истичући да је обезбијеђен пласман фабричких производа, Вајега је додао да је ове године организовано скромно обиљежавање Дана фабрике, јер је још присутна економска криза која се одражава и на овај колектив који има више од хиљаду запослених.

Представник Службе односа с јавношћу "Бирча" Мишо Лазаревић рекао је новинарима да је поводом Дана фабрике организован пријем за 35 породица погинулих радника, које су заједно са представницима фабричког синдиката и пословодства запалили свијеће и положили цвијеће на Споменик погинулим радницима Фабрике, који се налази у фабричком кругу.

Лазаревић је додао да је породицама погинулих радника уручен скроман износ од по 100 КМ и организован ручак у фабричком ресторану.

Истичући да је поводом Дана фабрике организован и пријем за 54 радника који у Фабрици непрекидно раде 30 година, Лазаревић је рекао да је и њима уручена новчана награда од по 200 КМ, као и захвалнице.Оставите одговор