Билер: Споразум важи до наставка дијалога

Командант Кфора Ерхард Билер изјавио је да ће споразум о сјеверу Косова између Кфора и институција у Приштини и Београду важити до наставка дијалога у Бриселу. Билер је рекао да ће споразум важити иако није у потпуности проведен, јавили су медији у Србији. Он је додао да се са новонасталом ситуацијом на сјеверу Косова не […]

четвртак, 18 августа, 2011 / 06:57

Командант Кфора Ерхард Билер изјавио је да ће споразум о сјеверу Косова између Кфора и институција у Приштини и Београду важити до наставка дијалога у Бриселу.

Билер је рекао да ће споразум важити иако није у потпуности проведен, јавили су медији у Србији.

Он је додао да се са новонасталом ситуацијом на сјеверу Косова не слажу радикални криминални елементи, јер су раније зарађивали милионе.

Командант Кфора је најавио формирање комисије коју ће чинити представници Кфора, Еулекса и косовске полиције, а који ће разговарати о организовању сусрета са српском страном о одређивању катастарске и административне линије у забрањеној зони на сјеверу Косова.

"Разговор са српским снагама о овом питању биће одржан 31. августа", рекао је Билер.

Он је додао да блокада пута код села Рударе и даље траје, али да су за војнике Кфора отворени алтернативни правци.

Билер је рекао да је Кфор у потрази за извршиоцима убиства припадника специјалне јединице косовске полиције и паљења пункта код Јариња.

Њемачки генерал је поновио да је пункт код Јариња под контролом Кфора, а пункт код Брњака под контролом Кфора, Еулекса и косовске полиције.Оставите одговор