"Бијељина турист 2011" 29. и 30. априла

Други Међународни сајам туризма и гастрокултуре "Бијељина турист 2011" биће одржан 29. и 30. априла у Тржном центру "Том" у Бијељини. Директор Туристичке организације Бијељина Симо Лакетић рекао је да се на овогодишњем сајму очекује до 90 излагача, што је три пута више у односу на прошлу годину. "Очекујемо излагаче из Републике Српске, Федерације БиХ, […]

уторак, 26 априла, 2011 / 20:01

Други Међународни сајам туризма и гастрокултуре "Бијељина турист 2011" биће одржан 29. и 30. априла у Тржном центру "Том" у Бијељини.

Директор Туристичке организације Бијељина Симо Лакетић рекао је да се на овогодишњем сајму очекује до 90 излагача, што је три пута више у односу на прошлу годину.

"Очекујемо излагаче из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Словеније, Македоније, Бугарске и других земаља", навео је Лакетић данас на конференцији за новинаре.

Туристичка организација Бијељине ће на сајму промовисати нови туристички водич "Кроз Семберију", ДВД "Бијељина коју волим", нове разгледнице Бијељине и стару музику овог града у сарадњи са оркестром "Бисерница".

Свечаном отварању сајма, у петак, 29. априла у 12.00 часова, присуствоваће начелник општине Бијељина Мићо Мићић, а другог дана сајма на гастро-презентацији биће промовисане националне кухиње.

Из Туристичке организације Бијељина најављују и бројне музичке наступе, бугарско и македонско вече, модну ревију, те избор за Мис туризма.

Лакетић је истакао да ће Сајам бити мјесто повезивања разноврсне туристичке понуде, те изразио увјерење да ће ова манифестација допринијети и развоју туризма Бијељине.

Сајам, који организује Туристичка организација Бијељине у сарадњи са туристичким агенцијама из Бијељине, а под покровитељством Скупштине општине Бијељина, биће затворен 30. априла у 20.00 часова.