Русија у Савбезу не подржава додатну силу у Либији

Русија неће подржати нову резолуцију Савјета безбједности УН о Либији која би довела до ескалације сукоба и употребе силе, изјавио је руски министар иностраних послова Сергеј Лавров. "Уколико нова резолуција буде позвала на хитан прекид насиља и на покретање преговора, Русија ће је без сумње подржати; у супротном – ако се буду подразумијевали погоршање грађанског […]

уторак, 26 априла, 2011 / 19:53

Русија неће подржати нову резолуцију Савјета безбједности УН о Либији која би довела до ескалације сукоба и употребе силе, изјавио је руски министар иностраних послова Сергеј Лавров.

"Уколико нова резолуција буде позвала на хитан прекид насиља и на покретање преговора, Русија ће је без сумње подржати; у супротном – ако се буду подразумијевали погоршање грађанског рата и употреба насиља, Москва је неће подржати", изјавио је шеф руске дипломатије током разговора са предсједником Абхазије Сергејем Багапшом.

Претходно је Лавров напоменуо да за сада Савјет безбједности није добио нови предлог резолуције о Либији.

Савјет безбједности УН је 17. марта усвојио резолуцију којом се одобрава формирање зоне забране летова у Либији и којом се одобрава примјена силе у заштити либијског становништва од трупа лојалних пуковнику Гадафију.

Русија је била уздржана.

Москва редовно оптужује западну коалицију да крши резолуцију УН, чији је циљ да заштити цивиле.Оставите одговор