Бијељина: Отворена болница, Додик прогласио побједу над БН телевизијом (ВИДЕО)

У Бијељини је данас свечано отворена болница Свети Врачеви најсавременија општа болница у Републици Српској.

уторак, 2 јула, 2013 / 14:55

Свечаности отварања нове болнице присуствовали су предсједник Републике Српске, Милорад Додик, премијер, Жељка Цвијановић, министар здравља и социјалне заштите Слободан Станић, министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић и министар просвјете и културе Горан Мутабџија.

При отварању болнице Св. Врачи у Бијељини, предсједник РС је био задовољан што је лично отвара. Рекао је да је прије двије године обећао да ће то учинити и да једва чека да заврши говор, па да уђе и погледа направљено , што све можете видјети у видеу нашег дописништва из БН.

Занијевши се и заборављајући да ове јесени нема избора, Додик је славодобитно, између осталог, рекао како је "побиједио БН телевизију". Додик је још додао да Републици Српској данас треба позитивна енергија, окупљање и да се у њој заједнички прослављају сви успјеси.

– Ово је заједничко дјело свих нас и наш заједнички успјех. Морамо се окупити у овом тешком тренутку, морамо се разумјети и бити солидарни, морамо вјеровати једни другима и морамо бити заједно, рекао је Додик, те пожелио да се што више дјеце роди у новој болници.

Прије отварања болнице, предсједник Српске био је у посјети код Гаврила Бобара.

Црвену врпцу свечано је пресјекла премијер Српске Жељка Цвијановић, која је истакла важност овог капиталног пројекта за Бијељину и Републику Српску и најавила обавезу Владе да гради нове болнице у свим крајевима Републике.

– Овај пројекат показује опредијељеност Владе Републике Српске да заједно са локалним властима изнађе могућности и ресурсе и заокружи велике инвестиционе капацитете, рекла је Цвијановићева.

Окупљенима су се обратили директор болнице у Бијељини Синиша Максимовић и градоначелник Бијељине Мићо Мићић, као и аустријски амбасадор у БиХ Донатус Кек.

Извођач радова на изградњи била је аустријска фирма "Вамед".

Нови објекат Опште болнице "Свети врачеви" на површини од 12.434 метара квадратних има 246 кревета, пет операционих сала, осам стационара, савремену дијагностику и лабораторију. Регионална болница у Бијељини запошљава 512 радника, а пружа медицинске услуге за око 200.000 становника.

Догађају је присуствовао и Станићев претходник, Ранко Шкрбић. Истовремено, док се у Бијељини пресјецала врпца, у Бањој Луци је дошло до урушавања земље на градилишту Јужног крила Клиничког центра.0 КОМЕНТАРА

 1. Побједио би ти курац мој, да теби није Мићо заврно уши на машну да оно за шта је Бијељина дала у задатак буде завршено како је договорено! А што се болнице тиче, добра ствар, дабогда ти у њој дуго дуго болово, док те болест не побједи за сва времена!

 2. Čuje prave bolenice a srušili su privredni sistem. Otkud se to pojavila tako silna potreba da bolnicama, otkud toliko naprasno obole narod. Na to oni i računaju da će narod u budućnosti sve više izumirati i obolevati, znajući kolike su razmere terora koju vlast vrši nad milion talaca koje drži u RS. Savremeni kapitalizam je utoliko monstruozniji što od posledica uništavanja čovečanstva pravi izvore profita. Vlas od razornih posledica uništavanja naroda u RS ovom bolnicim pravi izvore profita.
  Osnovno pitanje koje se ovde postavlja: koliko je naša narod zaduženo ovom novom građevinom? Ko će vraćati i sa kolikim kamatama?
  Koji će medicinski kvazikardovi školovani po Foči i drugim medicinskim faultetima raditi u toj bolnici?
  Koliko je novca oprano na toj bolnici ?

 3. А што је најбруталније, можемо само замислити сиромахе који ће умирати на мукама у биједи, зато што немају посао и немају тзв здравствено осигурање, радници без плата, којима фирме дугују по 50 личних доходака и неисплаћених доприноса? Шта њима значи оваква болница? Да могу плакати од јада? Нема шансе да ће се ту лијечити, па све да умиру на вратима, ако није „уредно“ направљена упутница, а она не може без овјерене књижице!

  Данас у оваквом накарадном систему, боље је имати паре него бити здрав! Кад имаш паре, здравље ти је мањи проблем, ако си још на то и здрав, баш те брига за све, а ако немаш паре, био здрав или болестан свеједно је! Здрав без пара, нећеш дуго то бити, брзо се разболиш!