Бијељина: још мало па канализација

БИЈЕЉИНА – У Бијељини се приводе крају радови друге етапе, друге фазе изградње канализационог система, вриједности 3.800.000 евра, који су почели у октобру прошле године. У завршној фази су и радови на постављању стубова за уличну расвјету, уређење тротоара и асфалтирање улица. Завршен је пројекат изградње секундарног колектора, дужине преко три километра и прикључци за […]

уторак, 7 априла, 2009 / 11:15

БИЈЕЉИНА – У Бијељини се приводе крају радови друге етапе, друге фазе изградње канализационог система, вриједности 3.800.000 евра, који су почели у октобру прошле године.

У завршној фази су и радови на постављању стубова за уличну расвјету, уређење тротоара и асфалтирање улица. Завршен је пројекат изградње секундарног колектора, дужине преко три километра и прикључци за 2.000 корисника.

Директор предузећа "Водовод и канализација" АД Бијељина, Василије Мићић, које је носилац пројекта изградње канализационог система у Бијељини, рекао је да домаћинства која имају изграђене септичке јаме, неће плаћати прикључак на канализациони систем, док ће новоизграђени објекти прикључак плаћати 10 КМ по метру квадратном стамбене површине.

Услуге канализације се плаћају уз рачуне за воду, а пошто је општина Бијељина узела кредит од седам милиона евра од Европске банке за обнову и развој, цијена воде повећана је на 0,66 КМ по метру кубном, од чега се 0,17 КМ издваја на посебан рачун за враћање кредита.

Општина има обавезу да у току имплементације кредита издваја из буџета сваке године по три милиона КМ за реализацију овог пројекта. Извођач радова на изградњи канализационог система у Бијељини је предузеће "Интеграл инжењеринг".

Ко год градио, надати се да ће радови бити у што скоријем року приведени крају, јер је више недопустиво, да други град по величини у РС, не посједује канализациону мрежу.Оставите одговор