БиХ: Централна изборна комисија кажњава

САРАЈЕВО – Централна изборна комисија БиХ данас је, након проведеног поступка утврђивања одговорности, донијела одлуке о санкционисању 13 лица која су била ангажована за рад на појединим бирачким мјестима у Чапљини и Бањалуци у вријеме одржавања општих избора 2010. године. Централна изборна комисија БиХ данас је и због утврђеног кршења Закона о сукобу интереса у […]

четвртак, април 7, 2011 / 16:15

САРАЈЕВО – Централна изборна комисија БиХ данас је, након проведеног поступка утврђивања одговорности, донијела одлуке о санкционисању 13 лица која су била ангажована за рад на појединим бирачким мјестима у Чапљини и Бањалуци у вријеме одржавања општих избора 2010. године.
Централна изборна комисија БиХ данас је и због утврђеног кршења Закона о сукобу интереса у органима власти Федерације БиХ изрекла санкције Хасану Ђози, Ибрахиму Керли и Хасану Тафри.

Због почињених неправилности на бирачком мјесту санкција забране ангажовања у органима надлежним за провођење избора на период од четири године и новчана казна у износу од 200 КМ изречена је Драгану Благојевићу, Станку Гашићу, Крсту Петковићу, Винку Рађевићу, Душки Шаиновић, Маји Драгичевић, Ивици Буле, Дарију Брајковићу, Данијелу Јовићу и Анти Сушцу.

Предсједницима бирачких одбора Синиши Кнежевићу, Мати Јовановићу и Осману Шути, уз четворогодишњу забрану ангажовања у органима надлежним за провођење избора, изречена је новчана казна у износу од 800 КМ.

ЦИК наставља активност анализе рада тијела за провођење општих избора 2010. године, а до сада су санкционисана укупно 52 лица ангажована за рад на бирачком мјесту, саопштено је из ЦИК-а.

Утврђено је да је Хасан Ђозо истовремено обављао функцију посланика у Скупштини Босанско-подрињског кантона и функцију члана Надзорног одбора предузећа "Творница алата Горажде" д.д Горажде, због чега му је изречена санкција неподобности за кандидовање за било коју функцију изабраног званичника, носиоца извршне функције или савјетника у периоду од четири године.

За Ибрахима Керлу утврђено је да је истовремено обављао функцију вијећника у Општинском вијећу Вогошћа, те био у Надзорном одбору приватног предузећа "Центротранс" превоз путника д.д. Какањ и управљачким структурама приватног предузећа "Центротранс-еуролајнс" д.о.о. Сарајево.

Керли су за сукоб интереса изречене казне неподобности кандидовања и новчана казна од 10.000 КМ.

За Хасана Трафру утврђено је да је, док је обављао функцију посланика у Скупштини Босанско-подрињског кантона и функцију делегата у Дому народа Парламента ФБиХ истовремено обављао и функцију предсједника Надзорног одбора предузећа "Творница алата Горажде" д.д Горажде, те функцију предсједника Надзорног одбора предузећа "Побједа-спорт" д.д. Горажде.

Њему је уз казну неподобности кандидовања изречена и новчана казна у износу 2.000 КМ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *