БХ новинари: Осудити напад на Славишу Бајића

Удружење "БХ новинари" најоштрије осуђује поступак предсједника Удружења пољопривредника РС Владимира Усорца, који је вербално напао колегу Славишу Бајића, новинара Алтернативне телевизије Бања Лука, прјетећи му у телефонском разговору да ће га "залијепити за асфалт", користећи при том псовке, увреде и вулгарне изразе. Удружење "БХ новинари" и Линија за помоћ новинарима одлучно захтијевају од надлежних […]

петак, 19 августа, 2011 / 22:43

Удружење "БХ новинари" најоштрије осуђује поступак предсједника Удружења пољопривредника РС Владимира Усорца, који је вербално напао колегу Славишу Бајића, новинара Алтернативне телевизије Бања Лука, прјетећи му у телефонском разговору да ће га "залијепити за асфалт", користећи при том псовке, увреде и вулгарне изразе.

Удружење "БХ новинари" и Линија за помоћ новинарима одлучно захтијевају од надлежних органа да овакве изгреднике најоштрије санкционишу како би коначно престали притисци на новинаре, који онемогућавају новинаре у професионалном раду.

Удружење "БХ новинари" и Линија за помоћ новинарима ће обавијестити Међународну федерацију новинара и све надлежне институције и органе о овом немилом догађају и захтијевати хитну реакцију.

Из Удружења "БХ новинара" подсјећају да се инцидент догодио након што је Славиша Бајић направио прилог о градњи фарме вриједне два милиона КМ на имању Владимира Усорца, односно посјети премијера РС Александра Џомбића и министра пољопривреде РС Мирослава Миловановића овом имању.

"Колега Бајић је прилог урадио по свим правилима професије, не огријешивши се о кодекс, законе, нити правила доброг укуса, извјештавајући непристрасно и дајући прилику Усорцу да одговори на његова питања, те преносећи коректно његову изјаву", истиче се у саопштењу.