Београдски матуранти, опасност по фонтане

После више инцидената у којима су градске фонтане угрожаване бацањем детерџента, још од првог дана њиховог пуштања у рад, јуче је као кулминација дошло до још озбиљнијег оштећења једне од најрепрезентативнијих фонтана – фонтане на Тргу Николе Пашића. До озбиљног оштећења фонтане на Тргу Николе Пашића дошло је јуче у касним вечерњим сатима, саопштило је […]

петак, јун 1, 2012 / 14:30

После више инцидената у којима су градске фонтане угрожаване бацањем детерџента, још од првог дана њиховог пуштања у рад, јуче је као кулминација дошло до још озбиљнијег оштећења једне од најрепрезентативнијих фонтана – фонтане на Тргу Николе Пашића.

До озбиљног оштећења фонтане на Тргу Николе Пашића дошло је јуче у касним вечерњим сатима, саопштило је данас ЈП „Београдски водовод и канализација”.

Група матураната, понашајући се према имовини града вандалски и непримјерено цивилизованим младим људима, покидала је електричне каблове и уништила декоративно освјетљење на тој фонтани.

О инциденту је одмах обавјештен Оперативни центар Комуналне полиције и дежурна патрола МУП-а Београд.

Бацањем детерџента јуче је био прекинут рад фонтане у Топчидерском парку, али се не зна да ли су овај инцидент изазвали матуранти.

Челична крила без армије

Матуранти Ваздухопловне школе у Београду окупили су се на Тргу републике да прославе крај школске године. Славило се са пивом, поклицима Ратку Младићу и пјевањем пјесама о Косову.

Окупљени на Тргу републике, њих око стотину, пели су се на штанодове постављене на Тргу, као и на споменик Кнезу Михаилу. Већина њих са дволитарским пивским флашама у рукама и у алкохолисаном стању, понашала се у најмању руку разуздано и бахато.

Са Трга кренули преко Теразија и Улицом краља Милана, где су на кратко зауставили саобраћај, док су певали српску химну "Боже правде" и пјесме посвећене Косову.

Из Улице српских владара упутили су се према Тргу Николе Пашића, где су прошли кроз фонтану која је тренутно празна и упутили се, под пратњом полиције, у правцу скупштинског парка. Ову фонтану оштетили су матуранти током славља дан раније.Оставите одговор