Србија без проблема против Јапана

Одбојкашка репрезентација Србије побиједила је Јапан 3:0 (25:19, 25:23, 25:16) на старту квалификационог турнира за олимпијске игре у Токију. Србију у другом колу, у суботу ујутро, очекује селекција Кореје, која је на старту поражена од Ирана. На турниру у Токију учествује осам репрезентација, а на ОИ иде само побjедник, плус најбоља азијска селекције. Ако побjедник […]

петак, јун 1, 2012 / 14:29

Одбојкашка репрезентација Србије побиједила је Јапан 3:0 (25:19, 25:23, 25:16) на старту квалификационог турнира за олимпијске игре у Токију.

Србију у другом колу, у суботу ујутро, очекује селекција Кореје, која је на старту поражена од Ирана.

На турниру у Токију учествује осам репрезентација, а на ОИ иде само побjедник, плус најбоља азијска селекције. Ако побjедник буде из Азије, оба мjеста припадају тамошњим тимовима.

Српска селекција је добро почела меч. На самом старту Јапанци су успјели да држе прикључак, али су између два техничка тајм аута наши одбојкаши направили велику разлику, коју су после рутински сачували.

У другом сету Јапан је на средини имао и три поена разлике, али је уследила неизвесна завршница у којој је Србија преокренула. Наши играчи искористили су искуство и у финишу другом сет-лоптом стигли до предности од 2:0.

После тога Јапанци су пали, па је од самог старта трећег сета било јасно да ће Србија побиједити, а тријумф је обезбјеђен првом меч-лоптом.

Меч је трајао 78 минута.

Ни у претходним мечевима првог кола поражене екипе нису освојиле ниједан сет.

Кина – Порторико 3:0
Иран – Кореја 3:0
Аустралија – Венецуела 3:0

Србија у суботу игра са Корејом, а слОставите одговор