Не брините за сигурност: Радончић нови министар

На састанку Социјалдемократске партије (СДП) и Савеза за бољу будућност БиХ (СББ БиХ), који је данас одржан у централи СДП-а у Сарајеву, договорено је разрјешавање дужности министара из Странке демократске акције (СДА) на свим нивоима. Њихове позиције у Вијећу министара на позицији министра сигурности и замјеника министра финансија припаст ће СББ БиХ, а СДП-у позиција […]

петак, јун 1, 2012 / 14:33

На састанку Социјалдемократске партије (СДП) и Савеза за бољу будућност БиХ (СББ БиХ), који је данас одржан у централи СДП-а у Сарајеву, договорено је разрјешавање дужности министара из Странке демократске акције (СДА) на свим нивоима. Њихове позиције у Вијећу министара на позицији министра сигурности и замјеника министра финансија припаст ће СББ БиХ, а СДП-у позиција министра одбране.

"Договорен је протокол о принципима успоставе сарадње. Представници СББ БиХ су прихватили принципе шесторке везане за полицију, правосуђе, као и принцип да у случају договора и један и други будемо у Вијећу министара и да што прије деблокирамо власт", рекао је Златко Лагумџија након састанка, јавља наш репортер из сједишта СДП-а.

Он је додао да је бошњачка воља била промјена власти и да су имали разумијевања за коалицију СДП – СДА, али да се са СББ-ом ситуација враћа у нормалу.

Лагумџија је рекао да су у четири кантона министри из СДА су већ раздужени дужности и на њихова мјеста долазе људи из СББ БиХ, а тај ће "посао" бити ускоро завршен и у осталим кантонима.

Фахрудин Радончић је рекао да су на састанку разговарали о томе како отворити процес да до 2014. године БиХ уђе у НАТО.

"Жао ми је што Тихић није реформирао СДА у модерну странку центра. Разлог несарадње више није само буџет. Видјели смо да СДА покушава велику причу искористити за локалне изборе", рекао је Радончић.

Говорећи о новој позицији, утемељитељ Аваза је рекао да ту функцију не доживљава као мјесто првог полицајца.

"Наша је обавеза сарадња с међународним факторима. Ако до именовања дође, у шта не сумњам, радит ћу у интересу грађана, успјешно као што сам све раније радио", рекао је Радончић.Оставите одговор