04:54 Уставносудска превара стољећа: Неуставно преузимање легислативне функције од стране Уставног суда БиХ (4)21:24 Норвешка планира изградити тунел за бродове вриједан 325 милиона долара21:21 ЕУ и САД суспендовали царине на четири мјесеца17:40 Вања Ђурић: Осмомартовски уранак - Је л' ово нама наша борба дала?13:34 Неко је ракетирао турске положаје у Сирији, сумња се на руске посреднике13:23 Заузети тестери: У оба ентитета државне заједнице нема ниједног лабораторијски потврђеног случаја грипе13:11 Фирма покушала експеримент – свима дала исту плату: Није се добро завршило13:06 Само се у БЛ право из СДП иде у власт: Ивана Марић на мети Сарајстана13:05 Либор излази из употребе, банке морају пронаћи алтернативу11:59 Милан Благојевић: Не бојим се санкција ОХР, а за цивилизацијске и правне вриједности које браним, спреман сам дати и живот

Бећировић позвао на стално засједањe оба дома док се не усвоји закон о ЈМБ

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денис Бећировић позвао је чланове оба дома парламента БиХ на стално засједање до усвајања закона о јединственом матичном броју, а Савјет министара и Предсједништво БиХ на појачани ангажман ради рјешавања отворених питања. "Стално засједање Представничког дома и Дома народа Парламентарне скупштине, као и осталих органа БиХ, једини је начин […]

петак, 14 јуна, 2013 / 14:05

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денис Бећировић позвао је чланове оба дома парламента БиХ на стално засједање до усвајања закона о јединственом матичном броју, а Савјет министара и Предсједништво БиХ на појачани ангажман ради рјешавања отворених питања.

"Стално засједање Представничког дома и Дома народа Парламентарне скупштине, као и осталих органа БиХ, једини је начин да се у разумном року ријеши питање ЈМБ-а и уставне реформе које налаже одлука Европског суда за људска права у предмету `Сејдић и Финци против БиХ`", поручио је Бећировић.

Он је навео да је овај апел његов лични став инициран потребом да као предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ покуша допринијети превазилажењу постојеће ситуације, саопштено је из парламента БиХ.

Бећировић је нагласио да је неопходно да се сви представници законодавне и извршне власти што прије врате на радна мјеста у институцијама БиХ у Сарајеву и да се најозбиљније покрену активности ради деблокаде реформских процеса у БиХ.

У саопштењу се наводи да, према оцјени надлежних званичника, безбједносна ситуација не би више смјела бити аргумент за нефункционисање органа БиХ, јер су безбједносне структуре БиХ дале чврсте гаранције да се непријатности које су се десиле у ограничавању слободе кретања више неће поновити.

Бећировић је рекао да би се у случају нерада државних органа ускоро пред органима БиХ и њених ентитета могао значајно повећати број незадовољних спремних на протесте.

"Сви се морају понашати у складу са Уставом и законима БиХ, поштивати право грађана на мирно, демократско окупљање и слободно изражавање мишљења. Нико нема право опструисати, блокирати и доводити у питање несметано функционисање законодавних, извршних и судских органа БиХ", поручио је Бећировић.Оставите одговор