Барселона побједник добојског турнира

Рукометаши "Барселоне" из Шпаније побједници су 43. међународног рукометног ТВ турнира шампиона "Добој 2011", пошто су у финалу савладали мађарску екипу "ПИК Сегедин" резултатом 37:25 (20:13). Треће мјесто освојила је екипа "Гумерсбах" из Мађарске, а четврто "Шанбери" из Француске, док је пета позиција припала "Металургу" из Македоније. Шесто мјесто освојио је Рукометни клуб "Татрон" из […]

субота, 20 августа, 2011 / 21:12

Рукометаши "Барселоне" из Шпаније побједници су 43. међународног рукометног ТВ турнира шампиона "Добој 2011", пошто су у финалу савладали мађарску екипу "ПИК Сегедин" резултатом 37:25 (20:13).

Треће мјесто освојила је екипа "Гумерсбах" из Мађарске, а четврто "Шанбери" из Француске, док је пета позиција припала "Металургу" из Македоније.

Шесто мјесто освојио је Рукометни клуб "Татрон" из Словачке, док је домаћину турнира, добојској "Слоги" припало седмо мјесто, а "АЕК-у" из Грчке осмо мјесто.

За најбољег играча турнира проглашен је Сергеј Рутенка рукометаш "Барселоне", најбољи стријелац је Жарко Марковић из екипе "Металург" са 32 постигнута гола, а најбољи голман је Добојлија Данијел Шарић, који игра за "Барселону".

За најбољег лијевог бека проглашен је Рутенка, а за десног његов саиграч Ласло Нађи. Најбољи играчи турнира награђени су пригоданим турнирским трофејима.

Трофеј за фер-плеј турнира у Добоју освојила је екипа "АЕК" из Грчке.

Три најбоље екипе, осим пехара, добиле су и новчане награде и то за прво мјесто 15.000 евра, за друго 10.000 и за треће 5.000 евра.

На 43. међународном рукометном ТВ турниру шампиона "Добој 2011" екипа "ПИК Сегедин" учествује осми пут, "Барселона" и "Гумерсбах" други, а екипе "Шанбери", "Металург", "Татрон" и "АЕК" први пут, док је екипа "Слоге" учествовала под разним именима на свим досадашњим турнирима.

Добојски рукометни ТВ турнир први пут одржан је 1965. године, а због ратних дејстава није одржаван од 1992. до 1996. године. На турниру, по традицији, учествује осам екипа.

Покровитељ 43. међународног рукометног ТВ турнира шампиона "Добој 2011", који је почео 16. августа, је Влада Републике Српске, а генерални покровитељ општина Добој.