Бања Лука: Ухапшен Синиша Мацан

Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ јутрос су, према наредби Суда и Тужилаштва БиХ, на подручју Бањалуке лишили слободе лице чији су иницијали С.М. због сумње да је починило кривично дјело злоупотребе положаја или овлаштења и прање новца, саопштено је из Сипе.

уторак, мај 31, 2016 / 08:52

Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ јутрос су, према наредби Суда и Тужилаштва БиХ, на подручју Бањалуке лишили слободе лице чији су иницијали С.М. због сумње да је починило кривично дјело злоупотребе положаја или овлаштења и прање новца, саопштено је из Сипе.

У оквиру ове акције, полицијски службеници Сипе претресају два стамбена објекта која користи осумњичено лице ради проналажења и привременог одузимања документације и других предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Ријеч је о активностима у оквиру предмета "ИДДЕЕА", који се односи на злоупотребе приликом набавке, испоруке и успостављања система за дјелимичну персонализацију картица, испоруку опреме и надоградњу постојеће опреме, као и испоруку картица, те комплетни систем за персонализацију електронских личних карата и његово одржавање.

Особа лишена слободе биће приведена у службене просторије Сипе, гдје ће бити криминалистички обрађена, након чега ће, сходно упутствима поступајућег тужиоца, бити одлучено о њеном даљем статусу.

Према незваничним информацијама, ријеч је о бившем директору Агенције за идентификационе документе, евиденцију и размјену података БиХ /ИДДЕЕА/ Синиши Мацану.

 0 КОМЕНТАРА

 1. Драгуљче је на службеном путу у Доминику, па сам питаи његовог шегрта Симеуна Пјетловића да ли ово Американци преко Мектића стежу обруч око Додика.

  Пјетловић негира ту теорију, он каже да је Додик америчко чедо, већ се овдје ради о обрачују сарајстанских служби (с канцеларијом у Гацку) уз садејство иранских шпијуна, са српским службама (бизнис крилом).

  Пјетловић посебно указује на чињеницу да је Лагумџијин човјек сувласник фирме НИТЕС, да је Лагумџијин човјек био главни извођач радова на згради у Пицином парку, да је Додик с Лагумџијом прије двије-три године договорио дил на Дрини. О Радончићу и Кељмендију није хтио без Драгуљчеве сагласности, али каже да је погрешна перцепција да Мектић режира, да су режисери у Тужилаштву БиХ.

  Послао ми текст из 2014. године, да ми „отвори очи“:

  http://istinito.com/index.php/bih/drustvo/item/22723-odmotava-se-klupko-kriminala-teskog-104-miliona-km-kome-ide-kajmak-od-dokumenata.html

 2. „Prema podacima iz registra banjalučkog Okružnog privrednog suda, vlasnik kompanije “Muehlbauer d.o.o.” nije samo njemački “Muehlbauer”, evropski lider u proizvodnji opreme za lične dokumente, kako mu to naziv sugeriše, nego je riječ zajedničkoj firmi u kojoj dio vlasništva (40 odsto) ima i banjalučka softverska kuća “Nites”, a najveći dio (60 odsto) pripada Nijemcima. Slučajno ili ne, jedan od većinskih vlasnika “Nitesa” je Miodrag Škrbić, predratani Sarajlija nastanjen u Pragu, za kojeg su federalni mediji svojevremeno pisali da je “najizdašniji donator SDP-a BiH i bliski prijatelj predsjednika ove partije i člana Savjeta ministara Zlatka Lagumdžije”.

  Prije Siniše Macana direktor IDDEEA je bio brat Miodraga Škrbića.

  „…Sjedište Direkcije je bilo u Sarajevu. Za prvog ravnatelja imenovan je dr Mirko Škrbić, a za pomoćnike Anton Rill i Amila Tahirbegović. U periodu od rujna 2005. do svibnja 2006. godine …Direkciju je vodila Amila Tahirbegović….“

 3. Zvanje magistra tehničkih nauka -informacioni sistemi stekao je 2006. godine na Univerzitetu u Beogradu, sa temom „Specifičnosti projektovanja informacionih sistema za identifikaciju građana“.

  Bio je zaposlen na više pozicija u privatnom sektoru, a od 2000. godine je radio u MUP-u R. Srpske.
  U Direkciji za implementaciju CIPS projekta angažovan ispred MUP RS…,
  ———————————————-
  Нема замјерке, па човјек је „школован“ управо за ово што ради/о.
  Стечена „пракса“ у МУПУ му је сигурно била од не мале помоћи.

  Може ли иједан жешћи криминал или криминалац или афера да се деси, а да претходно нема дубоке коријене у полицији. Од дилера дроге, друмских разбојника па до „високошколованих“ разбојника…,

  А и ови Шкрбићи су баш нека „расна“ сорта..

  Лаку ноћ републико српска…,

 4. Samo slijediti trag novca (a to necd niko) pa ce se doci, i to veoma lako, do onih koji su se okoristili na tom „poslu“. Medjutim, u ovako velikim poslovima (milionskim) potkupljuju se i domaci, ali i strani faktori, tako da oni koji trebaju da daju nalog (tuzilastva, sudovi) da se utvrde novcani tokovi firmi u business-u (u zemlji i inostranstvu) to nikad ne urade. Pretpostavljate zasto. Tako da u takvim, i slicnim, poslovima sve zavrsi sa simbolicnim kaznama ili oslobadjajucim presudama zbog „nedostatka dokaza“. Jasno k’o dan.Ja bih ovo utvrdio za mjesec dana, samo sto niko nece da me ovlasti. Ovakvi kao ja su nepozeljni u lopovskim okruzenjima.

 5. Business as usual u Bajinoj basti tamno-sive boje:

  Ja sam na parlamentarnoj Komisiji rekao da sam znao, tu sam tek saznao, da je vozačka dozvola štampana za 4 marke a da sam je ja kupio za 60 ja je ne bi podigao,

 6. Ово што је урадила СИПА подсјећа на виц из Брчког када је неки човјек службенику опсовао матер. Линчовало га пола општине јер је опсована мајка осталим службеницима сестра,тетка,стрина,ујна,снаха,заова,прија,кума,….
  Након Драженовог текста из линка очекујем брзи и потпуни пораз државе Босне и Херцеговине и њених институција.

 7. Prvi put sam za malverzacije u ovoj instituciji čuo od gospođice Pandurević a optužila je direktno gospodina Lagumdžiju i gospodina Dodika da su bliski sa pomunutim firmama u raspravi iznad.
  Svakako je dobro što se ljudi pozivaju na odgovornost ako su vršene pronevjere pa ako je ovaj čovjek čist reći će nam ko je „ukaljan“. Pozdravljam privođenje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *