Кајак-кану: Вечерас не можете кроз Тијесно

Због одржавања Свјетског првенства у кајаку и кануу на дивљим водама "Бањалука-Врбас 2016", на локалитету "Тијесно" на дионици магистралног пута Карановац-Црна Ријека биће обустављен саобраћај вечерас од 19.30 до 22.00 часа, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

уторак, 31 маја, 2016 / 08:53

Због одржавања Свјетског првенства у кајаку и кануу на дивљим водама "Бањалука-Врбас 2016", на локалитету "Тијесно" на дионици магистралног пута Карановац-Црна Ријека биће обустављен саобраћај вечерас од 19.30 до 22.00 часа, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

У вријеме обуставе саобраћај ће бити преусмјерен на алтернативни путни правац Бањалука-Чађавица-Мркоњић Град.

У четвртак и петак, 2. и 3. јуна, од 10.00 до 16.00 часова на локалитету "Тијесно" саобраћај ће се одвијати без обуставе, уз контролу полицијских службеника.

Обустава саобраћаја у "Тијесном" ће бити актуелна и суботу, 4. јуна, од 8.00 до 24.00 часова, и недјељу, 5. јуна, од 8.00 до 18.00 часова.

Обустава саобраћаја се неће односити на аутобусе редовних линија јавног приградског превоза Бањалука-Бочац и Бањалука-Агино Село, којима је то једини приступ насељима, аутобусе који саобраћају на овом правцу, као и возила хитних служби.

Саобраћај се јутрос на свим важнијим путевима у Републици Српској одвија несметано, уз повољне услове за вожњу и умјерену фреквенцију возила.

У току су радови на санацији клизишта и реконструкцији коловоза магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац, на подручју Мјесне заједнице Ада, због чега се саобраћај одвија успорено, једном саобраћајном траком у дужини од 800 метара. Ради извођења радова на изградњи острва на ријеци Врбас измијењен је режим одвијања саобраћаја.

На аутопуту Бањалука-Градишка вози се по сувом коловозу.

Због изградње вијадукта "Маховљани" на дионици ауто-пута Бањалука-Прњавор за сав саобраћај затворена је петља "Маховљани", односно излаз и улаз са ауто-пута Градишка-Бањалука.

У зони извођења радова, код Маховљанске петље, на магистралном путу Клашнице-Нова Топола измијењен је режим одвијања саобраћаја, а брзина кретања ограничена је на 30 километара на час.

Саобраћај ће се на овој дионици свакодневно четири пута обустављати од 23.00 до 5.00 часова ујутро у максималном трајању од 30 минута.

Због радова на санацији коловоза на дионици магистралног пута Каракај два-Дрињача и дионици регионалног пута Шековићи-Доње Цапарде, саобраћај се одвија једном саобраћајном траком уз могуће застоје од 10-15 минута.

На подручју општине Котор Варош у току је реконструкција и санација градске водоводне и канализационе мреже због чега је до 1. септембра измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионицама Челинац-Котор Варош и Котор Варош-Ободник. Због радова на истом пројекту до 30. јула биће измијењен режим саобраћаја и на регионалном путу Котор Варош-Митровићи.

Због изградње ауто-пута Бањалука-Добој измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Клашнице један-Прњавор у насеобини Лишња од 7.00 до 19.00 часова.

На истом путном правцу на локалитету Пураћи због изградње вијадукта изнад магистралног пута измијењен је режим одвијања саобраћаја, па је обавезно поштивање привремено постављене сигнализације.

Успорено се саобраћа и на дионицама магистралног пута Јоховац-Руданка у мјесту Јоховац због изградње ауто-пута Бањалука-Добој. На том дијелу у току је изградња прикључака магистралног пута на будући ауто-пут.

Радови отежавају саобраћај и на подручју дистрикта Брчко гдје је у току изградња обилазнице око града. Радови се изводе на магистралном путу Брчко-Бијељина у насељу Гредице, те на дионици Брчко-Лончари у насељу Горице.

Због деминирања на подручју општине Брод у насељу Лијешће, на локалитету Шикаре ће сваким радним даном долазити до получасовне обуставе саобраћаја на магистралном путу Бродско Поље-Брусница /граница Српске и ФБиХ/ од 8.00 до 16.00 часова, а пропуштање возила трајаће 15 минута.

Због извођења радова на побољшању услова одводње оборинских вода, измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионици регионалног пута Стари Угљевик-Главичице.

На регионалном путу Невесиње-Берковићи у току су радови на реконструкцији и модернизацији наведене дионице пута, због чега се саобраћај одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком, уз постављену саобраћајну сигнализацију.

На регионалном путу Горња Вијака један-Горња Вијака два привремено ће бити преусмјерен саобраћај на новоизграђену саобраћајницу због радова на изградњи вијадукта на аутопуту Бањалука-Добој, дионица Прњавор-Добој.

Због радова на рехабилитацији коловоза на дионици регионалног пута Горња Вијака два-Разбој саобраћај се регулише привременом саобраћајном сигнализацијом.

На дионици регионалног пута Укрина-Вијака у Вијачанима због радова на санацији коловоза саобраћај се одвија повремено једном траком. На путу Карановац-Митровићи на мјесту клизишта саобраћај се одвија једном саобраћајном траком.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На дионици регионалног пута Вијака два-Разбој, преко моста у мјесту Драгаловци на снази је забрана саобраћаја за теретна возила преко пет тона укупне масе и висине веће од 3,5 метра.

На регионалном путу Братунац три-Дрињача и даље остаје на снази забрана за теретна возила укупне масе преко 3,5 она и аутобусе класе М3, док се забрана не односи аутобусе превозника ад Холдинг "Дринатранс" Зворник, који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

У Федерацији БиХ /ФБиХ/ нема дужих застоја у одвијању саобраћаја, а повремене получасовне обуставе саобраћаја због деминирања терена могуће су од 8.00 до 16.00 часова на дионици Орашје-Лончари у мјесту Дусине.

До краћих застоја долази и на осталим дионицама гдје се изводе санациони радови: Прибој-Симин Хан, Тузла-Сребреник, Громиљак-Бусовача и Кључ-Сански Мост.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.0 КОМЕНТАРА