Бања Лука, Лакташи: Обука о безбједности и квалитету хране

Републичка агенција за пружање стручних услуга у пољопривреди организовала је дводневне обуке у Бањалуци и Лакташима за републичке савјетодавце, стручњаке из локалних управа и задруга о теми "Свјетска трговинска организација и Европска унија – захтјеви и основи ХАЦЦП". Циљ обука је подизање свијести о значењу безбједности и квалитета хране у сврху заштите људског здравља, смањења […]

понедељак, јул 11, 2011 / 11:39

Републичка агенција за пружање стручних услуга у пољопривреди организовала је дводневне обуке у Бањалуци и Лакташима за републичке савјетодавце, стручњаке из локалних управа и задруга о теми "Свјетска трговинска организација и Европска унија – захтјеви и основи ХАЦЦП".

Циљ обука је подизање свијести о значењу безбједности и квалитета хране у сврху заштите људског здравља, смањења штета држави, појединцу и привредним субјектима, подизање повјерења у трговини храном, као и презентација ХАЦЦП система као најпримјењљивијег инструмента за безбједност хране.

Обуке су организоване у сарадњи са пројектом " Развој законодавне инфраструктуре за безбједност и квалитет хране ", који финансира Шведска развојна агенција – СИДА, саопштено је из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС.

Обуке ће да се наставе половином августа у општинама добојске, бијељинске, сарајевско-романијске и херцеговачке регије.



Оставите одговор