Бања Лука: Град плаћа дио гријања за 8.000 пензионера

За око 8.000 бањалучких пензионера који користе услуге градске „Топлане“ биће одобрено умањење рачуна за гријање у износу од око 125 КМ, потврдио је Срни предсједник градског Удружења пензионера Никола Гојковић. Гојковић је подсјетио да је за ове намјене из буџета града Бањалука издвојено милион марака, да су упис за субвенције обавила мјесна удружења пензионера […]

понедељак, мај 13, 2013 / 12:39

За око 8.000 бањалучких пензионера који користе услуге градске „Топлане“ биће одобрено умањење рачуна за гријање у износу од око 125 КМ, потврдио је Срни предсједник градског Удружења пензионера Никола Гојковић.

Гојковић је подсјетио да је за ове намјене из буџета града Бањалука издвојено милион марака, да су упис за субвенције обавила мјесна удружења пензионера у сарадњи са градским удружењем, те да су пензионери требали да приложе копиран чек од пензије и посљедњи рачун "Топлане", а пријаву су могли обавити само носиоци рачуна.

"Главни списак и два допунска достављени су `Топлани`, остало је још нешто спорних захтјева", рекао је Гојковић и напоменуо да је рок за подношење пријава био 10. април.

Гојковић је појаснио да одређен број пензионера због болести или других разлога није успио на вријеме да преда документацију па су накнадно примљене њихове пријаве.

"Прва средства која будемо могли добити од града Бањалука или из наших средстава удовољићемо и пензионерима који нису корисници градске `Топлане`, а који се грију на струју, дрво или угаљ. Покушаћемо их обештетити на било који начин чим будемо имали ту могућност", навео је Гојковић.

Према подацима бањалучког Удружења пензионера, на територији града тренутно живи 36.500 пензионера.

У градској "Топлани" су потврдили да су примили спискове са именима пензионера којима је одобрена субвенција, истичући да ће процес умањивања рачуна за гријање кренути од 1. јуна.

"Тек након сравњавања потрошачких картица и обављања свих потребних техничких послова моћи ће се кренути са процесом умањивања рачуна, што неће бити могуће прије 1. јуна", рекла је Срни портпарол "Топлане" Жаклина Мијатовић.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *