Бања Лука: Гашење предузећа са берзе

БАЊАЛУКА – Бањалучка берза трајно је искључила са берзанског тржишта хартије од вриједности два предузећа, јер су престала постојати, док је за три предузећа за која је покренут претходни поступак за утврђивање услова о отварању стечаја изречена мјера привременог заустављања трговања њиховим акцијама, стоји у рјешењу. Трајно су искључена правна лица "Мастер комерц" из Шамца […]

четвртак, 14 априла, 2011 / 15:15

БАЊАЛУКА – Бањалучка берза трајно је искључила са берзанског тржишта хартије од вриједности два предузећа, јер су престала постојати, док је за три предузећа за која је покренут претходни поступак за утврђивање услова о отварању стечаја изречена мјера привременог заустављања трговања њиховим акцијама, стоји у рјешењу.

Трајно су искључена правна лица "Мастер комерц" из Шамца и "Нови град" из Угљевика, јер су престала постојати и Комисија за хартије од вриједности је извршила брисање ових емитената из регистра.

Бањалучки Окружни привредни суд покренуо је претходни поступак за утврђивање услова о отварању поступка стечаја над правним лицима "Козаратурист" из Приједора, "Сана трговина" из Новог Града и "Чајавец ТЕ" из Бањалуке.

Прекид трговања акцијама ова три привредна субјекта трајаће до добијања информација у вези са овим поступком.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор