Бања Лука домаћин свјетског првенства за падобранце

У Бањој Луци ће у августу бити одржано Свјетско падобранско првенство, потврђено је из Ваздухопловног савеза Републике Српске. "Свјетска ваздухопловна федерација /ФАИ/, посредством Међународне падобранске комисије /ИПЦ/, чија се конференција одржава у Бечу од 28. јануара, потврдила је да ће у Бањој Луци у августу бити организовано Свјетско падобранско првенство", наводи се у саопштењу Ваздухопловног […]

петак, 31 јануара, 2014 / 08:22

У Бањој Луци ће у августу бити одржано Свјетско падобранско првенство, потврђено је из Ваздухопловног савеза Републике Српске.

"Свјетска ваздухопловна федерација /ФАИ/, посредством Међународне падобранске комисије /ИПЦ/, чија се конференција одржава у Бечу од 28. јануара, потврдила је да ће у Бањој Луци у августу бити организовано Свјетско падобранско првенство", наводи се у саопштењу Ваздухопловног савеза.

У саопштењу се истиче да ће Свјетско падобранско првенство "Бања Лука 2014" бити највећи спортски догађај од настанка Српске и изванредна прилика за промоцију Бање Луке и Републике Српске.

"Након проблема са Падобранским клубом Бања Лука, надлежни органи Ваздухопловног савеза Републике Српске су донијели одлуку да ће у организацији такмичења учествовати сви аероклубови из Републике Српске, што гарантује успјешну организацију", истиче се у саопштењу.

На конференцији у Бечу су интересе аероклубова из Републике Српске заступали предсједник Ваздухопловног савеза БиХ Душко Грмуша, предсједник Ваздухопловног савеза Републике Српске Ранко Сеферовић и делегат Ваздухопловног савеза БиХ у Међународној падоранској комисији Владан Стојковић.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор