Аутопревоз превози Сарајлије

У Сарајево је данас стигло 10 аутобуса "Аутопревоза" из Бањалуке како би се укључили у алтернативни превоз грађана, након што су средином седмице радници сарајевског Градског саобраћајног предузећа /ГРАС/ ступили у штрајк. "С обзиром на цијелу политичку ситуацију у БиХ, ова вијест ме обрадовала", рекао је министар саобраћаја Кантона Сарајево Јусуф Бубица. Осим бањалучког "Аутопревоза", […]

субота, април 6, 2013 / 09:48

У Сарајево је данас стигло 10 аутобуса "Аутопревоза" из Бањалуке како би се укључили у алтернативни превоз грађана, након што су средином седмице радници сарајевског Градског саобраћајног предузећа /ГРАС/ ступили у штрајк.

"С обзиром на цијелу политичку ситуацију у БиХ, ова вијест ме обрадовала", рекао је министар саобраћаја Кантона Сарајево Јусуф Бубица.
Осим бањалучког "Аутопревоза", на градским улицама су и аутобуси пет других аутопревозника. "Дошли су из Коњица, Мостара, Јабланице, Какња… Јутрос је укључено 15 аутобуса више него јуче, а током дана очекујемо још аутобуса", навео је Бубица.

Он каже да још није успостављен контакт са организаторима штрајка.

"Нема попуштања ни за милиметар јер би им то дало вјетар у леђа да раде шта хоће и како хоће. Све ове трошкове ћу одбити од њихове субвенције. Сад ће коначно доћи до памети да раде против себе, а не против грађана. Иако сам то забранио, они су почели продавати мјесечне купоне за април и да узимају паре. Рекао сам им да то не могу радити јер не возе људе и да ћу их тужити што продају маглу грађанима", рекао је Бубица.

Он је појаснио да се штрајкачи налазе на путу са којег нема повратка. "Послије овога услиједиће санкције и реорганизација. Повратка назад нема. Ако то урадимо, онда ће све ово што смо урадили бити џаба", рекао је Бубица за портал "Кликс".

Он је још једном апеловао да грађани не купују купоне за април све док се ситуација са незаконитим штрајком не ријеши.

Влада Кантона Сарајево прије неколико дана позвала је сва предузећа из БиХ која располажу аутобусима да се укључе у алтернативни превоз, након ступања у штрајк радника ГРАС-а.Оставите одговор