Стечај у Бирчу, Влада сагласна

Влада Републике Српске је, на приједлог Координационог тима за наставак пословања Фабрике глинице "Бирач" из Зворника, дала сагласност Пореској управи Српске да се у овој фабрици отвори стечајни поступак, рекао је предсједник Координационог тима, министар финансија Српске Зоран Теглетија. "Стечајни поступак покренули смо, јер смо сигурни да је то једини начин да се утврди стварно […]

субота, април 6, 2013 / 10:31

Влада Републике Српске је, на приједлог Координационог тима за наставак пословања Фабрике глинице "Бирач" из Зворника, дала сагласност Пореској управи Српске да се у овој фабрици отвори стечајни поступак, рекао је предсједник Координационог тима, министар финансија Српске Зоран Теглетија.

"Стечајни поступак покренули смо, јер смо сигурни да је то једини начин да се утврди стварно стање у Фабрици глинице `Бирач`, с обзиром на велики број повезаних лица, гдје се данас веома тешко може знати гдје се имовина `Бирча` све налази, будући да су власници Фабрике од ње направили само једну велику љуштуру", рекао је Тегелтија новинарима.
Тегелтија је, након данашњег састанка чланова Координационог тима са премијером Српске Жељком Цвијановић у Бањалуци, нагласио да се само стечајним поступком може обезбиједити сигурност у процесу производње у "Бирчу", што је основни циљ Владе Републике Српске.

Тегелтија је истакао да би се, ако би био заустављен процес производње у "Бирчу", веома тешко могла технолошки покренути фабрика и дошло би се у проблем са купцима и добављачима.

Он је рекао да је Координациони тим упознао Цвијановићеву о томе шта су истражни органи урадили у овом периоду у Фабрици глинице "Бирач" и до којих су података дошли.

"Ријеч је о сложеним истрагама које ће трајати веома дуго. Потребно је да се често информишемо око тога шта смо до сада закључили и које кораке треба предузимати у будућем периоду", рекао је Тегелтија.0 КОМЕНТАРА

  1. Čuj stečajni postupak da se utvrdi stvarno stanje u fabrici.Valjda se stečajni postupci u firmama otvaraju da bih se prvenstveno pokušalo da se firma stavi za zdrave noge,da nastavi proizvodnju.Bolest je vidljiva,samo treba dijagnoza i liječenje.Kod nas je praksa pokazala da je otvaranje stečajnog postupka bio i uvod u likvidaciju firme.U takvim okolnostima radnici su uvijek bili prevareni i pokradeni.Treba li primjera za to?Ima ih na stotine.Ko je odgovarao?Naravno niko.
    Klupko oko Birča se počelo odmotavati.Svašta bi moglo izaći na vidjelo.Šta je sa bankom koja je pratila sve transakcije?
    Ništa se otkriti neće.Sve dok je ova vlast na djelu.Kada dođe dopromjena a one su neminovne letjeće perjena sve strane.Naš narod kaže „možeš kako hoćeš, ali nećeš dokle hoćeš“.

Оставите одговор