Аутомобил-бомба усмртио 20 људи у Пакистану

ИСЛАМАБАД – Број жртава јутрошњег терористичког напада аутомобилом-бомбом на истоку Пакистана је достигао 20 људи, а полиција је указала да биланс није коначан. Напад је изведен крај бензинске пумпе у индустријском граду Фејсалабаду, са око три милиона становника, у покрајини Пенџаб. Полиција каже да је рањено око стотину људи, јавља агенција АП. Агенција АФП указује […]

уторак, март 8, 2011 / 12:05

ИСЛАМАБАД – Број жртава јутрошњег терористичког напада аутомобилом-бомбом на истоку Пакистана је достигао 20 људи, а полиција је указала да биланс није коначан.

Напад је изведен крај бензинске пумпе у индустријском граду Фејсалабаду, са око три милиона становника, у покрајини Пенџаб.

Полиција каже да је рањено око стотину људи, јавља агенција АП.

Агенција АФП указује да је обалст у којој се догодио јутрошњи атентат, поприште растућег броја смртоносних напада талибана, савезника Ал Каиде, и да је и данас извршилац бомбаш-самоубица.

Напад је изведен у близини зграда државних служби. Многе су потпуно уништене експлозијом, а пролазници и власти покушавају да нађу и извуку преживјеле.

За три ипо године у Пакистану се догодио низ атентата без преседана: више од 450 напада са готово 4.000 жртава, додаје АФП.

Побуњеници и фундаменталистичке групе су 2007. прогласили савезништво са Осамом Бин Ладеном у „светом рату” – џихаду против Владе Пакистана због њене подршке „рату против тероризма” који САД и савезници воде од 2001. године.

На мети атентатора су војска, полиција и служба безбједности, али све чешће и цивилни циљеви. Тако је у петак 11 људи погинуло у нападу на једну џамију у мјесту крај границе Авганистана. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *