Атина: Забрањен марш Златној зори

Грчка полиција је "из разлога јавне безбједности" забранила марш симпатизера странке деснице Златна зора, као и марш антифашиста, који су били заказани за сутра. Тензија између ових ривалских група је повећана откад су у септембру присталице Златне зоре убиле једног репера антифашисту, а овог месеца, на име одмазде, антифашисти ликвидирали два симпатизера Златне зоре, извјештава […]

петак, 29 новембра, 2013 / 17:56

Грчка полиција је "из разлога јавне безбједности" забранила марш симпатизера странке деснице Златна зора, као и марш антифашиста, који су били заказани за сутра.

Тензија између ових ривалских група је повећана откад су у септембру присталице Златне зоре убиле једног репера антифашисту, а овог месеца, на име одмазде, антифашисти ликвидирали два симпатизера Златне зоре, извјештава Ројтерс.

Златној зори (трећа најпопуларнија странка у Грчкој) и антифашистима биће дозвољено да сутра одрже планиране протесте, али не и да марширају, одлучила је атинска полиција.

Златна зора је заказала протест испред грчког парламента, на тргу Синтагма. На том скупу биће затражено пуштање лидера ове странке Никоса Михалолиакоса и двојице њених посланика, који су ухапшени у септембру.Оставите одговор