Асад: Сигурно побјеђујемо тероисте, а онда на изборе

Сиријски предсједник Башар ал Асад изјавио је да је потпуно увјерен у побједу у рату против терориста. Асад је најавио да ће се кандидовати на предсједничким изборима 2014, "уколико народ то буде желио". "Свјетски рат се води против Сирије и политике отпора (Израелу), али потпуно смо увјерени у побједу", рекао је Асад за тв Ал […]

петак, 31 маја, 2013 / 08:06

Сиријски предсједник Башар ал Асад изјавио је да је потпуно увјерен у побједу у рату против терориста.

Асад је најавио да ће се кандидовати на предсједничким изборима 2014, "уколико народ то буде желио".

"Свјетски рат се води против Сирије и политике отпора (Израелу), али потпуно смо увјерени у побједу", рекао је Асад за тв Ал Манар, сателитску телевизију шиитског покрета Хезболах која се емитује из Либана.

Асад је потврдио да ће званични Дамаск "у принципу" присуствовати мировним преговорима са сиријском опозицијом, али сваки договор који буде постигнут мораће да буде одобрен на народном референдуму.

На питање да ли званични Дамск има било какве предуслове за приступање тим разговорима, Асад је рекао да је једини услов провера на референдуму.

"Једини услов је да било каква имплементација буде подвргнута јавном мнијењу Сирије и сиријском референдуму", рекао је Асад, пренијела је агенција АФП.

Истовремено сиријски предсједник најавио је да ће се кандидовати на престојећим предсједничким изборима у Сирији заказаним за 2014.

"О том питању ће се одлучивати када дође вријеме. Уколико осетим да је потребно да се кандидујем, о томе ће се одлучивати после консултација са народом, али нећу се устезати да то учиним", рекао је Асад, а преноси француска агенција.