Арбур: Брзоплети потези Међународне заједнице у БиХ

Предсједница Међународне кризне групе Луиз Арбур изјавила је да нико не може на силу одржати БиХ. Она је упозорила да ће међународна заједница, уколико настави са брзоплетим потезима и краткорочним рјешењима, допринијети даљој ескалацији кризе која може, можда чак и релативно брзо, довести до распада земље. Према њеним ријечима, у случају да међународна заједница покуша […]

уторак, 10 маја, 2011 / 09:55

Предсједница Међународне кризне групе Луиз Арбур изјавила је да нико не може на силу одржати БиХ.

Она је упозорила да ће међународна заједница, уколико настави са брзоплетим потезима и краткорочним рјешењима, допринијети даљој ескалацији кризе која може, можда чак и релативно брзо, довести до распада земље.

Према њеним ријечима, у случају да међународна заједница покуша да користи санкције без правог разлога, пажљивог планирања, добре стратегије и снажне имплементације, може се суочити са напуштањем државних институција од Срба, а можда и Хрвата.

"То би де факто значило распад БиХ, што би било изузетно опасно за све укључене стране", нагласила је некадашња предсједница Хашког трибунала за сарајевско "Ослобођење".

Она сматра да ОХР треба да престане да доноси одлуке које припадају институцијама БиХ.

"Знам да постоји осјећај да је Дејтон ове институције оставио сувише слабим како би саме опстале и да би се све урушило уколико високи представник не би интервенисао. Али, видјели смо у посљедњих неколико година да те интервенције не успијевају нити помажу", закључила је Арбур.

Она је рекла да је улога међународне заједнице да помогне грађанима БиХ да нађу начин како да управљају сами својом земљом.0 КОМЕНТАРА

 1. Ова Канађанка дјелује нормално. Заиста су кључни проблем Американци и овај дио Европљана који их прати. А онда нађу ове политичке полтроне ДП и ПДП преко којих реализују своја срања.

 2. A, šta misliš NOIR preko koga iznutra su smijenjeni poplašen i onoliki sds-ovci? I onda je bio pdp, i čavić, pa zašto njih ne dovezoše na tenku u skupštinu?
  Zbog koga je nato helikopter skupljao kvorum u skupštini?
  Ko isključi poplašenu telefon?
  Dodik majstorski odrađuje zadane prljave poslove : ekonomski, duhovno, demografski… rs je na izdisaju.
  I, što ne najgore, za to smo ga mi platili. a ne nalogodavci.Uzeo je od nas sve i još nas gurnuo u dužničko ropstvo. I nas i naša pokolenja.

 3. Разумијем и дијелим твоје огорчење ситуацијом у којој се налазимо. А рећи ћу ти шта мислим по овим питањима које си поставио.
  Чавић и Иванић су са Додиком аутори и судионици свих прљавих послова са странцима. Зато мислим да од ове екипе „удруженог издајничког подухвата против РС“ нема ништа нити се може добру надати. А када се они питају и кроје нам памет онда је све како ти кажеш.

Оставите одговор