Мајкрософт купује Скајп

Амерички софтверски гигант "Мајкрософт" води преговоре за куповину интернетске телефонске службе "Скајп", пише данашње издање америчког дневника "Вол стрит журнал". Према писању листа, евентуални договор био би вриједан до 8,5 милијарди долара, што би била највећа куповина "Мајкрософта" до сада. "Мајкрософт" и "Скајп" нису жељели да коментаришу писање листа. "Скајп" чије је сједиште у Луксембургу […]

уторак, мај 10, 2011 / 09:36

Амерички софтверски гигант "Мајкрософт" води преговоре за куповину интернетске телефонске службе "Скајп", пише данашње издање америчког дневника "Вол стрит журнал".

Према писању листа, евентуални договор био би вриједан до 8,5 милијарди долара, што би била највећа куповина "Мајкрософта" до сада.

"Мајкрософт" и "Скајп" нису жељели да коментаришу писање листа.

"Скајп" чије је сједиште у Луксембургу има 663 милиона корисника широм свијета. У августу прошле године, компанија је најавила да ће у оптицај пустити акције, али је та одлука касније стављена на чекање.

Аукциона интернет страница "ибеј" купила је 2006. године "Скајп" за 2,6 милијарди долара, да би касније продала удио од 70 одсто за двије милијарде долара.

"Скајп" је сада углавном у власништву групе инвеститора, на чијем су челу компаније "Силвер лејк" и "Андресен Хоровиц"0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор