Ана и Ђорђе Јованчић иду на Славјански базар

Ана и Ђорђе Јованчић из Источног Сарајева овогодишњи су представници БиХ на престижном међународном Фестивалу умјетности „Славјански базар“ у граду Витебску у Бјелорусији. Ђорђе ће наступити на 21. такмичењу младих пјевача Фестивала "Славјански базар", а прво вече ће извести композицију "Није љубав ствар" аутора Жељка Јоксимовића. Друге такмичарске вечери Ђорђе ће се представити композицијом "Засп’о […]

субота, јун 23, 2012 / 09:19

Ана и Ђорђе Јованчић из Источног Сарајева овогодишњи су представници БиХ на престижном међународном Фестивалу умјетности „Славјански базар“ у граду Витебску у Бјелорусији.

Ђорђе ће наступити на 21. такмичењу младих пјевача Фестивала "Славјански базар", а прво вече ће извести композицију "Није љубав ствар" аутора Жељка Јоксимовића.

Друге такмичарске вечери Ђорђе ће се представити композицијом "Засп’о Јанко под јабланом" уз пратњу Националног академског симФонијског оркестра Бјелорусије. За ову композицију, која је прославила његов етномјузикл "Топлик", Ђорђе је урадио нови аранжман.

Све композиције биће изведене уживо. На Фестивалу ће наступити 21 извођач из исто толико земаља.

Ана ће наступити на дјечијем Фестивалу „Славјански базар“, који се у исто вријеме одржава у Витебску. Ана се прво такмичарско вече представља композицијом "Свет љубави", аутора Небојше Ивановића.

Друге такмичарске вечери Ана ће извести композицију "Мој свијет музике", аутора Ђорђа Јованчића. Композиције ће бити изведене уживо, а у овој конкуренцији наступиће 20 учесника из 18 земаља.

Фестивалски програми трају од 10. до 19. јула, а директно или одгођено Фестивал ће пратити вишемилионски аудиторијум.

Гости овогодишњег Фестивала су британске музичке звијезде Саманта Фокс и Крис Норман.

О величини овог Фестивала говори неколико података. На 20 досадашњих Фестивала наступило је више од 55.000 учесника из 68 држава. На главној сцени – Љетном амФитеатру одржано је 316 концерата, којима је присуствовало три милиона гледалаца.

У оквиру Фестивала, поред два такмичарска програма и концерата у љетњем амФитеатру, на градским трговима и другим Фестивалским сценама наступају Фолклорни ансамбли и плесне групе. Посјетиоци Фестивала умјетности у Витебску могу присуствовати и другим пратећим програмима, а то су позоришне представе, ликовне изложбе, Филмске премијере, џез вечери.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *