Албанци нису дошли: Ђурић се сикира за Бриселски его…

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију и шеф преговарачког тима Београда са Приштином Марко Ђурић потврдио је да представници Албанаца са самопроглашеног Косова нису присуствовали данашњој рунди преговора у Бриселу и нагласио да то представља непоштовање и увреду домаћина. Ђурић је прецизирао да је влада самопроглашеног Косова, умјесто вицепремијера Едите Тахири, у Брисел […]

уторак, 26 маја, 2015 / 19:24

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију и шеф преговарачког тима Београда са Приштином Марко Ђурић потврдио је да представници Албанаца са самопроглашеног Косова нису присуствовали данашњој рунди преговора у Бриселу и нагласио да то представља непоштовање и увреду домаћина.

Ђурић је прецизирао да је влада самопроглашеног Косова, умјесто вицепремијера Едите Тахири, у Брисел послала искључиво представнике Срба у тамошњим институцијама и тако покушала да избјегне дијалог о заједници српских општина, преносе београдски медији.

"Уместо уобичајене форме дијалога, делегација званичног Београда је провела неколико сати у седишту Европске службе за спољне послове са блиским сарадницима шефа европске дипломатије Федерике Могерини, која је покровитељ дијалога", навео је Ђурић.

Он је напоменуо да је, ипак, задовољан резултатом данашњег боравка у Бриселу, јер су стручњаци Европске службе са много разумијевања саслушали ставове српске стране о будућој структури и овлаштењима заједнице српских општина.

Ђурић је најавио да ће разговори бити настављени сутра. Оставите одговор