Ако није зло природе, онда је зло руке (не)човјека!

ГВАТЕМАЛА СИТИ- Обезглављена тијела 25 мушкараца и двије жене пронађена су на једном ранчу у провинцији Петен, у близини границе Гватемале са Мексиком, јавља Би-Би-Си. "Ово је најгори масакр који смо видјели посљедњих година", рекао је портпарол полиције Доналд Гонсалес Ројтерсу, додајући да су тијела пронађена на имању око 500 километара од пријестонице Гватемала Ситија. […]

понедељак, 16 маја, 2011 / 09:06

ГВАТЕМАЛА СИТИ- Обезглављена тијела 25 мушкараца и двије жене пронађена су на једном ранчу у провинцији Петен, у близини границе Гватемале са Мексиком, јавља Би-Би-Си.

"Ово је најгори масакр који смо видјели посљедњих година", рекао је портпарол полиције Доналд Гонсалес Ројтерсу, додајући да су тијела пронађена на имању око 500 километара од пријестонице Гватемала Ситија.

Шеф локалне полиције рекао је да су убиства највјероватније повезана са сукобима нарко банди које се боре за контролу над области.

Сјеверна Гватемала је важна транзитна рута за дрогу прокријумчарену из Јужне Америке у САД.

Портпарол војске Рон Уризар рекао је да су десетине војника распоређене на мексичкој граници како би се спријечили осумњичени да побјегну из земље, пише лист "Ел паис".

Он је додао да се у договору са мексичким властима надгледа и са копна и из ваздуха цијела област.

Званичници кажу да су жртве вјероватно упале у засједу нападача, додајући да се спроводи истрага да ли убиства имају везе са нарко бандом Зетас, која је проширила своје операције на Гватемалу из Мексика.

Вјерује се да је масакр повезан са јучерашњим убиством Харолда Валдемара Леона у истој области.

Он је био брат дилера дрогом Хуана Хозеа Хуанча Леона кога су убили припадници групе Зетас 2008. године.

Полиција у Гватемали саоштила је да је ова група већину својих операција пребацила у Гватемалу од када је мексички предсједника Фелипе Калдерон појачао мјере у борби против трговине дрогом.Оставите одговор