Ајатолах Зукорлић: Десиће се Египат на Тргу републике

Главни муфтија Исламске заједнице у Србији Муамер Зукорлић је поручио властима у Србији да уколико не воде рачуна, лако може и у Србији да се догоди сценарио из Египта. Зукорлић је поручио властима у Београду да "узму лекције из Египта и Туниса". Главни муфтија је навео би се дешавања у Египту и Тунису, уколико се […]

четвртак, фебруар 17, 2011 / 12:54

Главни муфтија Исламске заједнице у Србији Муамер Зукорлић је поручио властима у Србији да уколико не воде рачуна, лако може и у Србији да се догоди сценарио из Египта.

Зукорлић је поручио властима у Београду да "узму лекције из Египта и Туниса".

Главни муфтија је навео би се дешавања у Египту и Тунису, уколико се власт не опамети, лако могла догодити на Тргу Гази Исабега у Новом Пазару и на Тргу Републике.

Зукорлић тврди да власт у Србији увреде на рачун ислама и муслимана, исламске заједнице и њених предводника, назива слободом говора, а када муслимани у Србији подигну глас, онда се то, како је рекао, назива говором мржње.

"То су поруке лицемерства. То је покушај нашег даљег поробљавања како су нам то чинили последњих 100 година. Е, сада када смо подигли глас, када смо се поредали у сафове (редове), када смо направили своје институције, када смо ишколовали своје синове и кћери… преостаје само да нас вређају. Али то им неће успети. Нека узму лекцију из Египта и Туниса", навео је Зукорлић.

Он тврди да је недавно покривање хиџабом (марамом) неколико дјевојака у Новом Пазару узнемирило јавност у Србији.

"Покрило се неколико девојака, узнемирила се јавност, а када се отвори дискотека у којој се дилује дрога не буни се нико. Када се имовина грађана купује парама нарко дилера нико се не буни, ни невладине организације тада не дижу глас. И када се парама нарко дилера покушава купити вакуфска имовина, нико се не буни", казао је муфтија.

Зукорлић тврди да је то зато јер су то они који "имају исте послодавце, припадају истим скуповима, имају заједничку вредност и сматрају да, ако си против ислама и муслимана, добар си, а ако припадаш исламу и муслиманима, ниси добар".

Према његовим тврдњама, свака недемократска власт жељела је да поробљава муслимане, и то чини и актуелна власт у Србији данас.

"То су нам урадили 1945, 1990. и то нам раде сада. Инсталирају људе у политици, у невладином сектору, дају му медијски простор, мало пара, и он, чујеш га само, виси на телевизији и само нешто објашњава, а нема ни кучета ни мачета", рекао је Зукорлић.

Муфтија је поручио да власт муслиманима никада неће моћи да одузме традицију и да је зато поносан на, како је рекао, свој народ који то препознаје.

"И џаба им сва та демагогија медијска, терминологија…све им џаба, јер народ то препознаје и народ ће остварити своје циљеве или демократски, како треба, европским изборима, или афрички. Ја им препоручујем европским", поручио је Зукорлић.Оставите одговор