Абас се нада да ће Русија играти већу улогу на Блиском истоку

Палестински предсједник Махмуд Абас честитао је руском предсједнику Владимиру Путину на постигнућима Москве на међународном плану и изразио наду да ће Русија играти централну улогу на Блиском истоку. "Желимо да Русија игра централну улогу на Блиском истоку јер је то велика сила, чланица међународног квартета и пријатељска земља која, такође, има националне интересе у овом […]

четвртак, 23 јануара, 2014 / 15:22

Палестински предсједник Махмуд Абас честитао је руском предсједнику Владимиру Путину на постигнућима Москве на међународном плану и изразио наду да ће Русија играти централну улогу на Блиском истоку.

"Желимо да Русија игра централну улогу на Блиском истоку јер је то велика сила, чланица међународног квартета и пријатељска земља која, такође, има националне интересе у овом региону", рекао је Абас на састанку са Путином у Москви, преносе руски медији.

Он је као руске успјехе навео конференције Женева 1 и 2, процес уништења хемијског оружја у Сирији и споразуме о иранском нуклеарном програму.

Према његовим ријечима, Русија је потребна у односима са многим арапским земљама које тренутно пролазе кроз кризу.

"Драго нам је да је Русија активан и утицајан играч на међународној арени", рекао је Абас, преносе агенције Интерфакс и Итар тас.

Путин је рекао да се односи Русије и Палестине заснивају на чврстим историјским односима, али да је потребно више урадити на развоју трговинских и економских односа.