Абас против Машала: Ми смо Израел признали 1993. године

Палестински предсjедник Махмуд Абас критиковао је данас вођу Хамаса Каледа Машала због изјаве да његова организација неће никада признати државу Израел, преносе израелски медији писање турског листа "Хуријет”.


Палестина подијелила УН

Пет земаља чланица ЕУ придружило се Француској у ставу да Палестини треба побољшати положај у Уједињеним нацијама, три су стале уз Великој Британију, која с тим није сагласна, а остале су подијељене између та два табора или за сада не желе да учествују у дискусији.


Нетанијаху: Палестинци желе државу без мира

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху истакао је данас, у обраћању Генералној скупштини УН, да Израел жели мир с Палестинцима, али да се мир не може постићи резолуцијом УН, већ једино преговорима.
Абас: Тражићемо пуно чланство у УН

Палестински предсједник Махмуд Абас изјавио је данас да ће затражити пуно чланство Палестине у УН када отпутује на засједање Генералне скупштине свјетске организације сљедеће седмице.


Абас: Тражићемо чланство у УН и границе из 1967.

Палестински предсjедник Махмуд Абас поновио је да ће тражити да палестинска држава постане чланица УН, повезујући тај захтjев с одбијањем Израела да заустави насељавање и прихвати рjешење засновано на границама из 1967. године.


Радмановић: Абас није добро чуо шта сам подржао

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић изјавио је данас да је од њега предсједник Палестинске управе Махмуд Абас добио подршку за мир, али да то не значи да је то подршка за једнострано самопроглашење државе.