Нетанјаху Абасу: Пусти УН, преговарајмо

Израелски премијер Бењамин Нетањаху поново је позвао Палестинце да се, умјесто што траже прикључење палестинске државе УН, врате преговорима са Израелом. Нетањаху је то рекао у обраћању посланицима, уочи поласка у Њујорк где ће се сутра састати са предсједником САД Бараком Обамом и у петак присуствовати Генералној скупштини УН. „Пут мира води кроз дијалог, а […]

среда, септембар 21, 2011 / 08:10

Израелски премијер Бењамин Нетањаху поново је позвао Палестинце да се, умјесто што траже прикључење палестинске државе УН, врате преговорима са Израелом.

Нетањаху је то рекао у обраћању посланицима, уочи поласка у Њујорк где ће се сутра састати са предсједником САД Бараком Обамом и у петак присуствовати Генералној скупштини УН.

„Пут мира води кроз дијалог, а не кроз једностране декларације. Израел не жели парче безвриједног парира, већ постизање мира са безбједносним договорима, мира који неће нестати прије него што буде и потписан”, казао је Нетањаху.

„Веома је лако попустити пред притисцима и добити аплаузе међународне заједнице. Али Израел треба да сачува своје интересе и исхитреним споразумом ризиковао би ракетне нападе по читавој својој територији”, упозорио је он.

Палестински предсједник Махмуд Абас у петак треба да представи захтјев на Генералној скупштини УН за прикључење Палестинске државе свјетској организацији. Палестинци траже признавање државе са границама из 1967. године.Оставите одговор