А куп траје и траје!

Фудбалски клуб Војводина је медијима прослиједио саопштење у којем се истиче да ће сходно члану Кривичног закона Србије поднијети кривичну пријаву против виновника (играча Партизана) због ширења расне, вјерске и националне нетрпељивости. Генерални секретар новосадског клуба Радисав Рабреновић каже да су играчи Партизана вређали становнике Војводине пјесмом "Пола Мађар – пола усташа". "Не знам само […]

петак, 13 маја, 2011 / 19:59

Фудбалски клуб Војводина је медијима прослиједио саопштење у којем се истиче да ће сходно члану Кривичног закона Србије поднијети кривичну пријаву против виновника (играча Партизана) због ширења расне, вјерске и националне нетрпељивости.

Генерални секретар новосадског клуба Радисав Рабреновић каже да су играчи Партизана вређали становнике Војводине пјесмом "Пола Мађар – пола усташа".

"Не знам само коме су то певали? Новосађанима, Војвођанима, коме? И наравно да нико то није пренео, осим појединих медија, јер изгледа да је свима нормално да Београђани вређају људе из Новог Сада и Војводине потпуно некажњено", рекао је Рабреновић новосадском радију.

Генерални секретар Војводине је то скандирање играча и навијача Партизана окарактерисао као "чист израз мржње" и каже да руководство клуба има подршку из врха војвођанске власти да се ствари истјерају на чистац.

Према његовим ријечима, тренутно су у плану консултације са адвокатским тимом, после чега слиједе тужбе.

"Шта ће Војводина предузети поводом овог скандала, видећемо након разговора са нашим адвокатима. Оно што је сигурно је да ће тужби сигурно бити", наводи генерални секретар новосадског клуба.

Рабреновић је рекао да и да ФК Војводина започиње кампању против корупције у српском фудбалу.

Према његовим ријечима, протест против нерегуларности у домаћем првенству је започет још када је Заједница прволигаша одлучила да замијени домаћинство утакмице Партизан – Севојно. Након ове одлуке, Војводина је одлучила да иступи из заједнице прволигаша а већина клубова је стала на страну Партизана.

Рабреновић каже да има сазнања да су челници тих тимова схватили своју грешку и нада се да ће се укључити у Војводинину кампању "Даље неће моћи" против корупције у српском фудбалу.

Предсједник Војводине Ратко Буторовић рекао је да је током финалне утакмице "било довољно мучно слушати навијаче како певају ту песму", да би чин фудбалера Партизана који су им се придружили само прелио ионако пуну чашу.

"Целу утакмицу смо слушали те одвратне ствари, поготово јер не одговарају истини. Ми нисмо усташе, а да смо Мађари, не би нас било срамота", каже Буторовић за 021.