Стратегија о развоју туризма – увести накнаде

Министар трговине и туризма, Горана Златковић, одржала је данас у Министарству састанак са директором Туристичке организације Републике Српске, Тихомиром Љубојевићем, и директорима туристичких организација Републике Српске, информишући, при том, све присутне о Стратегији развоја туризма и Закону о туризму, као стратешким документима за питања из области туризма. На састанку је констатовано да је највећи проблем […]

петак, мај 13, 2011 / 20:06

Министар трговине и туризма, Горана Златковић, одржала је данас у Министарству састанак са директором Туристичке организације Републике Српске, Тихомиром Љубојевићем, и директорима туристичких организација Републике Српске, информишући, при том, све присутне о Стратегији развоја туризма и Закону о туризму, као стратешким документима за питања из области туризма.

На састанку је констатовано да је највећи проблем недовољно финансијских средстава којим би се промовисали туристички потенцијали на локалном нивоу.
Као закључци састанка наведени су:
1. Увођење туристичке накнаде која је предвиђена Приједлогом Закона о туризму, а која на квалитетан и дугорочан начин рјешава питање туристичке дјелатности и промоције и подршке туристичких потенцијала Републике Српске.
2. Подржавање што хитнијег усвајања Стратегије развоја туризма као доброг оквира за системски развој туризма у Републици Српској, те је констатовано да је за реализацију Стратегије потребно обезбједити и адекватна средства како би Стратегија постигла свој пуни циљ.Оставите одговор