Бенетон купио Нитекс за три милиона евра

Италијанска модна кућа Бенетон купила је данас на лицитацији у Агенцији за приватизацију у Београду нишки Нитекс по почетној цијени од 3.071.515 евра. У име компаније Бенетон, која је била једини учесник на лицитацији, уговор о куповини Нитекса потписао је директор Бенетона Србија Флавио Симонети, који након аукције није желео да даје изјаве. Представници Владе […]

петак, 13 маја, 2011 / 20:24

Италијанска модна кућа Бенетон купила је данас на лицитацији у Агенцији за приватизацију у Београду нишки Нитекс по почетној цијени од 3.071.515 евра.

У име компаније Бенетон, која је била једини учесник на лицитацији, уговор о куповини Нитекса потписао је директор Бенетона Србија Флавио Симонети, који након аукције није желео да даје изјаве.

Представници Владе Србије и Града Ниша са представницима Бенетона 31. јануара ове године потписали су споразум о регулисању права и обавеза поводом улагања италијанске компаније у Ниш.

Тада је саопштено да Бенетон планира да у наредне четири године у фабрици у Нишу запосли 2.700 људи, да ће инвестирати 43,2 милиона евра, те да ће држава овај пројекат подржати са 9.000 евра по сваком запосленом раднику.

Тадашњи министар економије Србије Србије Млађан Динкић је, након потписивања споразума, рекао да очекује да до краја марта Бенетон постане власник имовине нишког Нитекса, гдје је раскинут приватизациони уговор.

Представници Бенетона су најавили да ће у Ниш довести и пратеће добављаче, тако да ће погони Нитекса поново постати водећи текстилни центар у Србији.

Бенетон производи више од 150 милиона одјевних предмета годишње и има трговинску мрежу од око 6.000 најсавременијих бутика.

У Нитексу тренутно ради 652 радника, а просјечна плата је око 17.000 динара.