Милан Радовић оптужује Зору Видовић да је нарушила српско јединство договорено у НСРС

Закључак Народне Скупштине је јуче грубо прекршен јер је у раду али и у одлукама Управног одбора Управе за индиректно опорезивање учествовала министрица финансија госпођа Зора Видовић из чега се може закључити да је престала блокада институција БиХ – поручио је др Милан Радовић, замјеник предсједника Српске демократске странке.

среда, септембар 22, 2021 / 13:37

Он је подсјетио на закључак Народне Скупштине Републике Српске који каже "да ће српски представници учествовати у раду заједничких институција само у случајевима када је неопходно учешће ради спречавања доношења одлука противно интересима Републике Српске".

"Управни одбор Управе за индиректно опорезивање је наложио Управи ове институције да коригује буџет за наредну годину и то за набавку зграде у Бања Луци у износу од око 100 милиона КМ. Да ли је набавка спорне и веома скупе зграде интерес грађана Републике Српске? Да ли је предсједник СНСД-а консултовао или информисао предсједнике других странака о учешћу у раду УО Управе за индиректно опорезивање? Очито је да је интерес појединаца изнад интереса народа у Републуци Српској и да за то не треба тзв.српско јединство" – упитао је Радовић.

Док СНСД са једне стране полако врши деблокаду институција на нивоу БиХ, каже Радовић, са друге стране се блокира буџет Бањалуке како би се скренула пажња са деболкада.

"На овај начин се реализују пријетње Бањалучанима из изборне ноћи од стране Предсједника СНСД-а. Сада је потпуно јасно да подигнута тензија око тзв. Инцковог закона није била искрена и да представља класичну злоупотребу и игру са народом у циљу прибављања јефтиних политичких поена али и остварења личних интереса" – поручио је Радовић.

Он истиче да се показало да је тзв. блокада институција БиХ али и оспоравање високог представника чиста политичка фарса СНСД-а.

"Док са једне стране замајавају народ причама о самосталности Републике Српске, мирном раздруживању или чак о неком новом Дејтону, са друге стране покушавају да се безболно врате у институције БиХ. Опозиција мора да направи отклон од погубне политике СНСД-а јер она није искрена и може да народ у Републици Српској одведе у економску изолацију што би реално тешко могли да издржимо. Нас буџет је на кредитној инфузији јер зависи од кредита ММФ-а и банака,а грађани све лошије живе" – закључио је замјуеник предсједника СДС.



Оставите одговор