Петровић: Семберија поносна на својих 18 ратних јединица

Парастосом погинулим борцима Војске Републике Српске испред споменика палим борцима на централном градском тргу, Градска борачка организација Бијељина обиљежила је 12. мај – Дан Трећег пјешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ и Дан Војске Републике Српске. Свечаности су присуствовали ветерани Војске Републике Српске, породице палих бораца градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, предсједник Скупштине Града Александар Ђурђевић и други грађани.

среда, мај 12, 2021 / 14:38

–          Војска и народ Републике Српске чинили су једну недјељиву цјелину и заједно су истрајали у тешким ратним временима. Због тога ће Војска Републике Српске заувијек бити у срцима својих припадника, свог народа и Трећег пјешадијског Република Српска пука – истакао је пуковник Трећег пјешадијског Република Српска пука Небојша Јовановић.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић наглашава да је Семберија поносна на својих 18 ратних јединица, састављених од бораца рођених у нашој равници и бораца који су били принуђени да овдје пронађу нови дом.

– Слобода је идеал сваког човјека и народа, али цијена слободе за наш народ је кроз све те вијекове била јако висока, а жртве које смо подносили огромне. Зато данас захтијевамо да будемо равноправни са свим осталим народима у окружењу и да, као своји на своме, градимо будућност. Овдје одајемо почаст нашим родитељима, браћи, сестрама, синовима и кћерима, пријатељима и свима који су дали животе, да бисмо данас слободно живјели у нашој Републици Српској. Сјећање на њихове жртве и подршка њиховим породицама и саборцима је, прије свега, наша највећа обавеза и знак поштовања, али и допринос биолошком опстанку нашег народа – закључио је градоначелник Петровић.



Оставите одговор