Џафи на вези: Команданте, рече Јанша… (ВИДЕО)

Члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић телефоном разговарао са премијером Републике Словеније Јанезом Јаншом, јер и помисао да муслимание прихвате стварност, по којој Џафи и дружина никад неће владати над Српском, изазива хистерисање у којем је нон пејпер – света и непостојећа енглеска ријеч.

субота, април 17, 2021 / 11:14

Телефонски разговор је услиједио на позив премијера Републике Словеније Јанеза Јанше, који је обавијестио члана Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића да не постоји non-paper који би се могао довести у везу са Владом Словеније, а који би укључивао прекрајање граница или повреду територијалног интегритета Босне и Херцеговине.

Премијер Републике Словеније Јанша је казао да Словенија подржава суверенитет и територијални интегритет Босне и Херцеговине, као и њен евроатлантски пут, поштујући у потпуности Дејтонски мировни споразум.

Члан Предсједништва БиХ Џаферовић је казао да у старту треба онемогућити сваку причу о етничким и територијалним подјелама Босне и Херцеговине, као и да је једини пут за Босну и Херцеговину њена даља унутрашња реинтеграција и евроатлантска интеграција.

Разговарано је о предсједању Словеније Европском унијом у наредном периоду, као и о предстојећем Самиту Европска унија – Западни Балкан, чији ће Словенија бити домаћин, а чија би главна тема требала бити убрзање интеграције држава Западног Балкана у Европску унију.



Оставите одговор