Диџитал пејпер: Киднапери имена и дјела НОБ на линији Жељка Комшића

Као што је Кловн Валентин од ОХР оголио себе присуством на сахрани шверцера наоружања Јована Дивјака, те га још бираним ријечима ожали, тако су се оголили и антифашисти на батерије, саопштење САБНОР у БиХ, открива да су у служби муслиманског хегемонизма, као што су у СФРЈ служили подјармљивању већинског, српског народа, те скривања геноцида над њим, који је ту антифашистичку борбу и изнио.

субота, април 17, 2021 / 11:30

(фото: Споменик НОБ у Градачцу)

Не папирна, већ мржња и лудило од крви и меса, захватила је Ефбих, међу којима предњачи Љиљан Комшић, који је успио да у виду природног и очекиваног мирног раздруживања БиХ, успије да помене Хитлера. Одмах су зацркутале и реликвије једнопартијског система, чије саопштење преносимо пресловљено на српско писмо:

Након обзнањивања разних нон папер писама о судбини Босне и Херцеговине, те бројних реакција на њих, како из земље, тако и из иностранства, ми антифашисти Босне и Херцеговине не можемо на све то остати нијеми.

Ваља одмах на почетку рећи да се у Европи фашизам враћа као државна идеологија, не у смислу црних кошуља и ратова, али се враћа у својој суштини. Резултат тога су код неких од европских вођа створене идеје о прекрајању граница и стварању нових геополитичких односа у којима они и њихове државе могу на неки начин профитирати.

Јалов посао. Државе настале распадом Југославије постале су самосталне захваљујући антифашистичком АВНОЈ-у, те су децидно признате у авнојевским границама. Дирање било које од авнојевских граница значило би и поништавање авнојевског принципа за све, а онда би по инерцији биле нападнуте границе свих новонасталих држава од њихових сусједа. Куда би то водило и шта би се дешавало у Европи боље је и не помињати.

Међутим, нас у свему овоме забрињава неспособност и директан рад против државе БиХ бројних изабраних дужносника на највише државне функције. Неки од њих директно раде против државе и за интересе других држава. Сматрамо да у нашем законодавству има довољно казнених одредби које се могу користити против свих, који руше уставни поредак државе, својим дјеловањем свјесно изазивају страх и панику међу становништвом, шире националну и вјерску мржњу, те својим свјесним недјеловањем урушавају институције државе.

Позивамо све надлежне правосудне органе да искористе своје законске овласти и стану у заштиту државе.

Истовремено позивамо грађане на организовани отпор свима који на било који начин угрожавају територијални интегритет наше домовине. Позивамо вас у општенародни антифашистички фронт, да и данас, као и наши претходници раније, заштитимо садашњост и будућност Босне и Херцеговине.

Смрт фашизму – слобода народу!



Оставите одговор