60 хонорарних радника примљено у стални радни однос

Око 60 хонорарних радника Шумског газдинства "Височник" са Хан Пијеска примљени су у стални радни однос у газдинству, рекао је в. д. директора предузећа Жарко Виторовић. "Сада смо за стално примили такозване `уговорце`, а наставља се и пријем нових радника. Подршку за реализацију овог пројеката, важног за наше мјесто, имамо од генералног директора Јавног предузећа […]

уторак, 12 јула, 2011 / 14:21

Око 60 хонорарних радника Шумског газдинства "Височник" са Хан Пијеска примљени су у стални радни однос у газдинству, рекао је в. д. директора предузећа Жарко Виторовић.

"Сада смо за стално примили такозване `уговорце`, а наставља се и пријем нових радника. Подршку за реализацију овог пројеката, важног за наше мјесто, имамо од генералног директора Јавног предузећа `Српске шуме` Неђа Илића", појашњава Виторовић.

Нова радна мјеста отворена су у свим радним јединицама газдинства, а примљени су радници свих профила.

У "Височнику" истичу да је прва половина године била успјешнији у односу на исти период прошле године и да је позитивно пословање довело до отварања нових радних мјеста.

"Реализација плана већа је за око 15 000 метара кубних у односу на исти прошлогодишњи период. Тржиште се стабилизовало, па је и продаја наших производа изнад очекивања", рекао је технички директор у "Височнику" Добро Рубеж.

Једна од новопримљених радница Пауна Митровић каже да је срећна што је коначно ријешен њен статус у овом предузећа, гдје је по уговору радила три године и осам мјесеци на мјесту дактилографа.